Close-Up: Anna

2011-11-27
23:41:17

1a Advent!
Idag har jag myst i soffan hela dagen! Ja, hela dagen sedan klockan 12, då jag vaknade efter 12 timmars sömn.

Efter några timmars julshopping på IKEA igår så var jag idag redo att pynta lite. Därefter fick det bli sushi till middag då vi fått kuponger från jobbet med 10 euro rabatt på hemkörd mat. Så jag betalade en tredjedel av priset och fick hur mycket gott som helst =)

Sedan drack jag glögg, åt pepparkakor och lyssnade på julmusik!

Jag älskar sushi och jag älskar julen!

Glögg & Pepparkakor

2011-11-27
23:37:13

Trötthet
Jag börjar ärligt talat tro att det är något fel på mig för jag är konstant trött, hängig, ofokuserad och totalt omotiverad. Tröttheten är nog bland det jobbigaste för jag försöker att sova minst 8 timmar per natt, men känner mig ändå totalt slut efter en dag på jobbet.

Är det mörkret som gör detta med mig? Är det att jag är uttråkad? Är det bristen på träning? Är det någon slags sjukdom? Ja, jag kan tänka mig att det är en mix av allt, men det är inget roligt alls :(

Bring me some energy!!!


2011-11-27
23:14:32

En helg med äkta svensk kärlek!
Förra helgen var jag än en gång hemma i det svenska riket! Det känns som att jag åker ganska så ofta nuförtiden, men när jag tänker efter så var det allt 3 månader sedan jag var hemma innan dess. Tiden går helt enkelt fort!

Det var dags att fira mammas 60-årsdag och jag tog några dagar extra ledigt för att få lite avkoppling!

På torsdagen hämtade brorsan upp mig på stationen och körde bort mig till pappa, där vi snackade en liten stund innan han skulle iväg på möte. Då kom pappa hem och även vi fick pratat lite innan Ingegerd kom hem och vi alla tre fick pratat. Sedan var den dagen slut!

På fredagen blev det lite missförstånd på morgonen och eftersom jag var i ett väldigt känsligt tillstånd (PMS javisst) så blev varje liten motgång ett steg närmre ett break down...vilket gick ut över mamma! Men efter lite stöd av henne så kändes det mycket bättre! Sedan blev dagen bara bättre och bättre.

Jag tog mig till Jenny redan vid 4-tiden, där vi satt och drack lite glögg och åt pepparkakor! Myspys! Till slut kom även dem andra tjejerna och festen kunde börja! Eftersom det var girls night på Butlers så hade vi bestämt oss för girls night-pre party, vilket var väldigt lyckad, men gick alldeles för fort som vanligt. Vi kom till Butlers redan vid halv 9, vilket är rekord för oss förfestbrudar...haha! Då Jenny jobbar på detta superba ställe och känner typ halva stan så fick hon in oss gratis. Tack babe!

Vi minglade lite bland leksaker och drack några drinkar innan "the act of the night" kom in och gjorde en utomordentlig show för oss tjejer som skrek som små Beatles-fans och åmade oss över hur snygg en karl kan vara...haha! Efter detta öppnades dörrarna och vi allt var tillbaka som vanligt, med killar och tjejer blandat.

Eller vänta, jag glömde att nämna att jag fick en present däremellan också. Tack kära Jenny, du känner mig för väl! Haha!

Vi lämnade festen för att gå hem och nana, men fastnade på Olearys där det blev lite drama, vilket inte behöver nämnas mer än just drama!

Jag kom väl i säng vid 4-tiden och skulle hämtas av mig bror vid halv 10-tiden. Jag gick väl upp 9 och fixade till mig och sedan var det dags att åka hem till mamma. Där blev det mest till att vänta tills dem andra gästerna dök upp, men det var sååå mysigt att få krama om henne igen.

Sedan kom hela tjocka släkten från mammas sida...eller ja, inte riktigt alla och så många är vi inte, men vi var 9 pers sammanlagt och vi åt och åt och åt, sedan åt vi lite till och höll lite tal och delade ut presenter och sjöng och läste dikter på värmländska och...ja allt som vi brukar göra med den sidan av släkten. På något sätt älskar jag att vi har kvar lite gammaldags traditioner inom familjen, för det för oss närmare varandra!

På kvällen tog mamma och jag en liten promenad innan vi damp ner i soffan och halvsov hela kvällen!

På söndagen åt vi frukost, tog en långpromenad runt vackra Vänersborg (det var nog första gången jag riktigt så Vänersborg) och sedan åt vi middag och allmänt myste tillsammans. Kvällen spenderade jag hos Jenny tillsammans med Camilla, där vi tittade på skräckis, tjötade och myste långt in på morgonen.

Så när jag skulle åka hem på måndagen ville jag än en gång inte lämna mina nära och kära där hemma, dessutom kändes det lite tufft att komma tillbaka till Berlin.

Tack släkt och vänner för att ni är så underbara!


2011-11-27
22:46:11

OnePiece
Ja, nu har ÄNTLIGEN OnePiece öppnat en affär i Berlin, och jag är överlycklig =)

Den 11.11.11 klockan 11.11 närmare bestämt och affären ligger vid Hackescher Markt, vilket inte är så långt ifrån mig.

Sören (från jobbet, som även han är ett stort fan) och jag tog oss en tur för att spana in stället! Tyvärr hade festen redan dragit igång så det var endast för inbjudna gäster eller folk med OnePiece på sig...men det var lika roligt att stå utanför och kika in ;)

På lördagen var jag ju såklart tvungen att gå dit och köpa mig en!

Memy OnePiece!




2011-11-27
22:38:18

3 oförglömliga dagar...
...eller? Frågan är hur mycket vi kommer ihåg, eller vad säger du Jenny?

Iaf, min käraste vän var och hälsade på mig här i Berlin för några veckor sedan och det var som vanligt underbart att få träffa henne.

Jag började med att hämta upp henne och välkomna henne som man ska här i Tyskland...med en öl!!! Haha, hon blev överlycklig! Sedan gick vi ut och åt smarrig vietnamesisk mat och satt och tjötade en massa.

På torsdagen jobbade jag i några timmar och Jenny låg och sov...jag som hade lämnat nyckeln så att hon skulle kunna ta sig en liten promenad runt kvarteret! När jag kom hem gick vi raka vägen för att äta en nudel box innan vi gick till Alexa shoppingcenter. Där fann vi nada, nothing, ingenting utan vi fortsatte vår lilla promenad till Friedrichstrasse och Gina Tricot. Ja, jag var ju bara tvungen att visa vår fina svenska butik i den stora tyska staden! Sedan gick vi till Starbucks vid Brandenburger Tor...en självklarhet och ett måste! "I've been looking for freedom".

På vägen hem köpte vi med oss lite mat, snacks men viktigast av allt öl! Så vi satt och tjötade och drack, drack och tjötade tills klockan var 4! Och eftersom vi inte är dem som bangar när det är fest så stack vi såklart ut klockan 4! Men för att göra vår kväll till ett litet helvete så var typ allt antingen stängt eller så ville dem inte släppa in oss. Hmm...

Vi kom iaf in på Weekend, vilket är en riktigt bra club! Där träffade vi ett gäng spanjorer som inte ville släppa oss ur sikte resten av...öhm morgonen (?)...så vi skyller på dem att vi inte kom in någonstans. Till sist följde vi med dem till deras rum på ett hostel...vilket visade sig vara en hel våning! Grymt!!! Där stannade vi tills klockan 2 på dagen, här är hela historien lite suddig ;) Vi var iaf väldigt glada att komma hem och få sova lite.

Lite? Ja, vi sov till klockan 10 på kvällen och insåg att vi just försört hela den dagen och att Jenny skulle åka hem på morgen efter. Efter ganska mycket panik från oss båda tog vi oss i kragen och gick ut för att köpa lite mat och sedan satt vi och snackade ytterligare lite till innan vi sov några timmar till och Jenny skulle hem.

Trist var det att lämpa av henne på flygplatsen och tiden gick allt för fort...men som sagt, det är ett minne för livet och vi får väl fler chanser att göra Berlin lite osäkrare! Haha!

Love you babe


2011-11-13
19:08:35

Öken
Om ni undrar varför jag inte skrivit på evigheter så beror det på att jag inte vet vad jag ska skriva...Det är inte så att det inte har hänt något i mitt liv, tvärt om, det har varit rätt så fullt upp på sistone, men jag saknar helt enkelt motivationen och dem rätta orden som binder ihop texterna så att det faktiskt blir intressant att läsa - jag vill ju inte direkt tråka ut er därute!

Så jag återkommer så fort jag fått lite inspiration!


2011-11-02
00:21:25

Snart...
...kommer min käraste och hälsar på mig! Det ska bli så underbart att få träffa henne igen ♥