Close-Up: Anna

2011-06-19
09:35:58

Borta bra men hemma bäst?
Nu är jag i lilla fina Trollhättan igen! I och för sig har det regnat konstant sedan jag landade igår vid 2-tiden, men det bryr jag mig faktiskt inte om. Det är så fint och luften så frisk att jag bara kan njuta. Ok, fortsätter det såhär hela veckan kommer jag såklart inte vara så nöjd, men viktigast är ändå att få slappa en vecka och umgås med mina härliga vänner och familjen.

I fredags trodde jag att jag skulle bli sjuk, såhär lagom till semestern. Jag hade ont i kroppen, men gick ju såklart till jobbet ändå. Jag tänkte att jag åtminstone kunde fixa iordning listan för mina studenter till nästa vecka, men jag blev kvar hela dagen ändå. Så när jag kom hem blev det till att slänga sig på soffan och sova en timme innan jag packade klart allt och sedan gick och lade mig.

Så igår vaknade jag och kände mig bättre, jag hade bara magont kvar. Börjar bli lite orolig över detta magont. Så har jag aldrig haft det förut :S

Jag tog mig en tur ner till Starbucks för att inhandla en härlig blandning av olika kaffesorter till diverse härliga människor! Självklart fick det bli en latte att ta med på vägen också! Sedan bar det av ut till flygplatsen. Även där blev det shopping. Jag köpte 2 sorters Whisky till pappa & Ingegerd, choklad och ett puder till min Jenny. På flyget började jag prata med en tysk man som var på väg till Sverige för jobb. Vi tjötade om allt och ingenting hela resan. Väldigt trevligt faktiskt!

Väl på svensk mark kände jag mig riktigt lugn! Det är så härligt när man hör svenska runt omkring sig och faktiskt förstår vad folk pratar om. Haha! Jag tog bussen in till Stationen och på vägen ringde Jenny och sade att hon och Martin var i Götet och kunde hämta upp mig. Så det gjorde dem och sedan shoppade dem loss lite. Jenny fick sig en jättefin OnePiece! (ja nu vill jag ännu mer ha en själv) Martin fick sig Björn Borgs-kallingar.

Sedan var vi och åt thaibuffet innan vi begav oss mot Trollis. TACK mina underbara för att ni hämtade upp mig! Det kändes verkligen sååå skönt att slippa stressa efter en buss. Dessutom hade vi ju riktigt mysigt där i Gbg tillsammans ♥

På kvällen var vi alla helt döda. Jenny hade jobbat på morgonen och jag kände fortfarande av mitt magont. Så det fick bli lugn kväll med skräckfilm. Vi hade ju redan förra månaden bestämt oss för att se Insidious, så den fick det bli. Lite läskig var den allt, speciellt i slutet, men shit vilket dåligt ljud vi hade fått tag på. Haha!

Ja, en liten uppdatering vad jag gjort hittills i Svedala. Idag blir det fika med Camilla, sedan mys med brorsan och till sist får jag väl träffa Pappa & Garnet lite ikväll. Tanken är sedan att mamma och jag ska åka ut till stugan på måndag kväll eller tisdag morgon och spendera några dagar där. Det kan vi båda behöva. Sedan blir det midsommar med dem bästa, också detta på kusten. Så jag är väl egentligen inte i Trollis så mycket, men det viktigaste är att jag får träffa dem jag tycker om och samtidigt njuta av ledigheten.

Dags för lite frukost! Ha en underbar dag!

2011-06-16
22:11:37

Packa...
...borde jag göra!

Men istället sitter jag som en soffpotatis framför tvn. Nu ska jag ju inte åka förrän på lördag och dessutom behöver jag inte ha med mig så mycket, men det kan vara skönt att få det gjort idag så att jag kan njuta av fredagskvällen!

Damn vad skönt det ska bli med semester! Känner att mitt huvud håller på att explodera...

Snart, mycket snart, är jag i Svea med mina käraste!


2011-06-14
22:25:40

Silence speaks louder than words...
...så heter det väl?

Måste säga att jag är väldigt besviken...

Det var ju väldigt dumt av mig att tro att vår vänskap var dyrbar. Nej den kan man tydligen slänga bort bara sådär.

Jaja, vill jag ha sådana vänner?

Svar: Nej!

Lite respekt är vad jag begär!


2011-06-12
15:40:41

iPhone mode...
Ja, jag är väldigt sugen på att skaffa mig en iPhone just nu.

Efter 3 timmars Skypande med min sköna böna igår känner jag att det vore en bra investering. Då skulle vi lätt kunna höras av oftare än vi gör just nu....vilket är allt för sällan :(

En annan anledning kan vara att jag rätt så ofta kommer bort här i stora staden. Inte så mycket att jag inte hittar vägen tillbaka, men tillräckligt för att jag alltid ska bli försenad till de möten jag har. Min tid utanför jobbet är alldeles för dyrbar för att slösas bort på att irra omkring. Men det är klart att jag måste erkänna att jag även på detta sätt lär känna andra delar av staden, men det finns bättre sätt och tillfällen att göra så.

Så nu sitter jag och kikar på diverse abonnemang här i Tyskland. Jag vill helst inte binda upp mig på 24 månader, men 12 vore ok. Det kan man ta om saker och ting skulle förändras. Plus att jag nu känner att jag har råd att lägga ut lite extra varje månad på en bra investering.

Jag får fundera vidare och se vad jag kommer fram till =)

Frågan är dessutom...svart eller vit? Jag lutar mer åt den vita, men känner ändå att den svarta är mer klassisk!

Vit eller svart? Det är frågan...


2011-06-11
19:29:03

Något att se fram emot...
...är min semester i Sverige =)

Igår bokade jag hemresa efter att äntligen fått semesterledigheten godkänd. Tyvärr blev det inte veckan jag ville ha, men det löser sig hur som helst iaf. Nu får jag dela upp det hela helt enkelt. Så nästa lördag bär det av hemåt och inte förrän måndagen efter midsommar återvänder jag. Det ska bli hur underbart som helst!

Dels får jag se mammas nya lägenhet. Hon flyttar idag till Vänersborg, den svikaren...haha! Nä, men hon jobbar ju där så det är klart mycket lättare för henne. Det blir bara lite svårare att hinna med att träffa både henne och pappa när jag är hemma under kortare visiter, men det löser sig alltid.

Dels får jag fira midsommar med mina bästaste, som vi nu börjar få som tradition. Det blir kusten och det är inte fy skam. Jag älskar den svenska västkusten!

Dels tänkte jag klämma in någon dag i stugan med pappa & Ingegerd. Jag fick ju inte träffat dem senast jag var hemma. När man är i stugan får man även färska räkor och det längtar jag efter. Att bli lite bortskämd dessutom är inte fel :P

Mest av allt längtar jag bara efter att få ta det lugnt ett tag och inte behöva tänka på jobb och andra stressfaktorer.

Så om en vecka är jag hemma!


2011-06-07
19:58:57

Snurrig
Ja, farbror doktorn kunde inget hitta igår. Det kändes som att han tyckte att jag var där i onödan och visst, hade det varit i Sverige hade jag väntat med att gå dit, men här i Tyskland måste man få ett papper på att man är sjuk så jag var så illa tvungen. Jag trodde inte han skulle hitta något fel på mig heller för den delen. Han sa bara att jag skulle vila och undvika vissa produkter när jag åt, tex mjölkprodukter. Så det har jag gjort...åtminstone nästan :P

Jag var helt död när jag kom hem därifrån och låg på soffan hela dagen innan jag vid 9 gick och la mig och somnade direkt och sov hela 15 timmar! Hallå eller?!? När jag vaknade var jag fortfarande yr i bollen, men magont och huvudvärk var borta.

Så idag har jag mest suttit på balkongen och slappat. För en stund sedan var jag och handlade lite. Det tog all min energi och nu har jag ont i magen igen. Bläää!

Jag tror dock att jag vet vad som ligger bakom det hela. Det är helt enkelt en blandning av väder och stress. Dels har det varit 30 grader ute senaste veckan, vilket resulterar i 40 grader på jobbet...dels har vi de senaste veckorna haft så mycket på jobbet att pressen tärt på mig. Lägg till flytt och diverse andra tankeställare och det är inte konstigt att jag mår som jag mår. Men vad gör jag åt detta??

Imorgon ska jag iaf försöka att gå till jobbet igen...hoppas det går bra!


2011-06-06
13:05:27

Sveriges Nationaldag!
Åh vad jag saknar att inte kunna fira vårt underbara land! Alltså, jag hade allt tänk fira lite här i Berlin, men nu blev jag ju sjuker. Dessutom är det inte samma sak att vara ensam svensk här som med alla andra härliga svenskar därhemma =)

Men jag vet att ni därute firar ordentligt, för det är ni och Sverige värda! Sverige är verkligen ett underbart land att leva i! Ibland frågar jag mig själv varför jag valt att flytta därifrån, men Sverige kommer alltid att vara mitt hjärtas land och vem vet när jag återvänder igen!

Grattis Sverige =)

Svenska flaggan

Ps. Idag saknar jag allt vad lösgodis, sill, allemansrätten, svenska flaggan, ABBA, Kungen mm mm heter...vi kan vara stolta över vad vi har åstadkommit genom åren! Ds.


2011-06-06
12:55:30

Sjuker...
Idag gick jag hem vid halv 12...då klarade jag inte mer. Jag har ont i magen och är snurrig :( Så vid 3-tiden ska jag gå till farbror doktorn. Jag hoppas verkligen inte det är något större fel på mig. Kan det vara glassen jag åt igår, eller är det allmänt stress som gör såhär mot mig. Ja, vi får se vad som händer. Nu ska jag iaf vila mig!

2011-06-06
00:20:04

Glass i stora lass!
Idag är min mage fylld till bredden av glass =)

Först och främst gick jag till parken för att sola i några timmar. Det var så grymt varmt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen, men underbart att få sola lite. Dessutom fick jag invigt min nya bikini! Synd att det är så långt till vattnet bara, annars hade jag lugnt kunnat badat.

Sedan möttes Jake och jag för en glass på ett av dem bästa glasställena i Berlin, Kleine Eiszeit. Mumsigt värre! Vi tog en liten promenad och njöt!

Sedan blev det en tur hem för dusch och middag, medan Jake skulle iväg en sväng. Han kom sedan över för att spana in mitt nya palace och vi tittade på en halv film innan vi åkte iväg för movie night hos hans kompis (som vi för övrigt gör varje söndag). På vägen köpte han mat och jag en B&J Chocolate Fudge Brownie. Fy fasen vad god den är!

Vi tittade på en och en tredjedels film...ja den andra var helt enkelt så b att vi efter 15 minuter klickade fram och såg dem sista 5 minuterna. Det var lika bra för det var inget att ha! Haha!

Sen körde han mig hem och vi fick äääääääääntligen pratat...så nu känns det mycket bättre, men fortfarande ovisst. Vi har iaf en dejt inplanerad på tisdag =)

Dags att sova...godnatt alla underbara människor därute!


2011-06-04
22:14:31

Party party!
Igår gick vi, ett glatt gäng ifrån jobbet, till en Bier Garten, där vi njöt av att ha klarat av ytterligare en vecka :P Även om denna veckan var lite kortare, då vi hade en ledig dag i torsdags, så kändes det som att ha arbetat i två veckor i streck. Jag har inte direkt sovit mycket under veckan så egentligen var jag helt slut, men det är alltid trevligt att umgås med folket på jobbet och inte bara sitta hemma och uggla hela tiden.

Efteråt bestämde Dominik och jag oss för att köpa lite mer alkohol och tog med oss detta hem till mig, där vi satt och drack (Apfelkorn och öl). Haha! Vid 1-tiden gav vi oss så iväg...destination PARTY! Ja, detta stället var riktigt nice! Man kunde vara ute och dricka öl, äta och snacka, eller inne och dansa loss till diverse dj:s på 2 dansgolv. Bild från ett av dj:båsen nedan.

Ett riktigt nice DJ-bås, med grym DJ.

Som sagt var jag sjuuuukt trött och jag lyckades somna till en stund när jag var på toaletten. Jag har absolut ingen aning om hur länge jag sov, det kan ha varit bara några minuter eller 20, men enligt Dominik var jag inte borta mer än 20 så mer än så var det iaf inte. Haha!

Klockan var då runt 5-tiden så vi gick ut lite för att njuta av soluppgången och drack en kaffe. Sedan tog vi oss ännu en öl och gick in och dansade. Helt plötsligt var jag en helt ny människa med ny energi och musiken var riktigt grym så jag dansade som en galning i 2 timmar. När klockan sedan var 7 tyckte vi ändå att det var nog...jag hade nog kunnat fortsatt ett tag till, men man vill ju inte förstöra hela dagen efteråt.

Så jag var hemma runt halv 9-tiden och damp ner i sängen...och sov 4 timmar. Inte riktigt nog, men jag har faktiskt varit ok hela dagen.

Jag tog mig vid 6-tiden äntligen ut. Då upptäckte jag hur varmt det var...en riktig värmebölja med säkert 30 grader. Jag skyndade mig ner till Alexa för att inhandla ett puder och gick sedan vidare till Starbucks för att inhandla kaffe (nu när vi äntligen har en kaffekokare). Tyvärr var det något fel på ismaskinen så det fanns inga kalla drycker...puh...det fick ändå bli en latte, som jag njöt av på en parkbänk i vanlig ordning.

Bästa Kaffet på denna planeten!

Nu ska jag göra ingenting! Jag måste få slappa lite efter en lång och stressig vecka.



Ps. Ovissheten ligger fortfarande och gnager i mitt bakhuvud och jag tycks inte komma någonvart med den :( Hoppas på lite klarhet imorgon, men tror inte det går som jag hoppas så jag är lite nere just nu. Det var ju just detta jag ville undvika...men dum som jag är faller jag alltid i fällan. Stress, stress, stress...me dont like! Ds.

2011-06-02
15:17:02

Flyttbesvär...
...tja, det gick ganska så smidigt måste jag säga =)

Eftersom jag inte fick flyttat mina saker i måndags som var tanken så fick jag i tisdags morse nyckeln till lägenheten för att kunna flytta in sakerna på kvällen. Jag trodde nästan att det skulle bli ytterligare en sen kväll på jobbet, men jag lyckades allt att ta mig därifrån vid 7. Sedan tog jag två vändor med grejor. Tungt var det, men som tur var inte så långt att det blev oumbärligt. Vid 9 plockade Jake upp mig för att köra mig och en madrass till Denise. Där stannade jag sedan och drack en öl och snackade lite. Det var riktigt skönt att bara få ta det lite lugnt en stund.

Vad jag hade kvar var ju såklart att städa rummet. Så när jag vid midnatt kom tillbaka så började jag. Haha! Jag är väl bäst på att vara ute i sista sekund. Det var iofs inte så mycket att göra mer än att damma av lite och dammsuga. Jag börjar fatta hur man gör här nu...jag som alltid städar ihjäl mig annars!

Igår morse tog jag sedan det sista med mig och lämpade av det i mitt nya rum innan jag åkte till jobbet. Så igår kväll när jag kom hem kunde jag bara njuta av att jag äntligen hade ett nytt boende.

Det känns riktigt skönt och jag tror att jag kommer att trivas jättebra där!