Close-Up: Anna

2011-12-20
23:09:19

Snöflingor små, virvla i skyn...
Idag föll dem första snöflingorna här i Berlin! Det är svårt att förstå att det redan är 20 December när det ännu inte kommit någon snö (det är annat än förra året det). Tyvärr la sig inte snön, men man får vara glad för det lilla man fick =)

Maren och jag tog oss iaf ifrån jobbet i tid för lite julshopping och glühweinsmys på Alexanderplatz! Vi har det alltid lika kul tillsammans!

Nu känner jag äntligen lite julstämning och det är ju bara 2 dagar kvar tills jag landar i mitt kära Sverige än en gång. Det ska bli helt underbart med en veckas ledighet, mys med släkt och vänner och en massa god mat, dryck, sömn och kärlek!



2011-12-19
00:10:05

Träningsvärk
Ja nu undrar ni säkert hur jag har kunnat få träningsvärk, jag som typ aldrig tränar längre :S

Jo, men nu är det så att efter allt hoppande och skuttande på dansgolvet i fredags så har jag knappt kunnat röra mig ur soffan utan att känna denna underbara smärta i kroppen. För jag måste medge att det är en härlig känsla att ha träningsvärk.

Lite jobbigt är det med vaderna dock, eftersom jag gått fram och tillbaka till köket som en gammal pirat med träben. Det känns som all stuns är totalt väck!

Lite sömn och en cykeltur till jobbet imorgon mjukar förhoppningsvis upp kroppen igen, annars lär jag sitta på min plats hela dagen...haha!

Godnatt!


2011-12-19
00:01:12

Julfest
I fredags var det dags för julfest med jobbet!

Alla var superpeppade redan från tidig morgon, men först fick vi ju såklart se till att jobba lite också. Det var svårt vill jag lova, speciellt eftersom Sören och jag hade på oss våra OnePiece och alla var sjukt impade =)

Åhhh, från och med nu skulle jag kunna bo i den dygnet runt...

Iaf, när klockan slog 6 började både människor och musik flöda på kontoret. Dags att göra sig fin med andra ord! Vi drack lite bubbel tillsammans och vi tjejer klämde in oss 3 stycken på världens minsta toalett. Det blev inget ombyte för min del, jag kunde bara inte med att ta av mig min underbara onezie och varför skulle jag, mottot löd "Dress to impress"!

När vi kom till klubben som vi hyrt blev det mingel och tal av cheferna. Ja, dem försökte säga något men det var omöjligt att höra utan mikrofon. Sedan blev det asiatisk buffé. Maten var riktigt god, men när det är fest är jag inte riktigt den som mölar i mig en massa mat. Jag gick ner till baren istället!

Sedan drog musiken igång och vi dansade och dansade och dansade och dansade och....ja jag tror ni fattat grejen! Vi hoppade runt som små duracellkaniner och jag måste säga att vår avdelning borde vunnit något sorts pris i att äga ett dansgolv!

Ni undrar säkert om det inte var varmt med onezie på dansgolvet...och jag säger bara såhär, vill man vara fin får man lida pin. Haha! Sören och jag fick iaf många positiva kommentarer under kvällen så den var definitivt värd att ha på sig. Men jag kommer nog att kallas "Teletubbie" från och med nu.

Så efter ett antal drinkar och timmar på dansgolvet upptäckte jag att festen började dö ut...vilket ju inte jag var med på, jag vill ju fortsätta så länge det bara går! Vi höll iaf igång till runt 4 innan vi bestämde att det var dags att slänga in handduken för i år, alltså ungefär lika länge som förra årets julfest.

Kvällen var iaf AwesomeÜberNice !!!


2011-12-13
21:28:01

Category Captain
Det blir en hel veckas ledighet trots allt!!!! Wieeeeee!!!

Idag fick jag pratat ytterligare med min chef, så nu verkar jag bli Berlinbo på obestämd tid, vilket jag faktiskt ser fram emot. Min lön kanske inte kommer att va den bästa, men jobbar jag på bra så kommer jag att få en fet bonus i slutet av året, plus ytterligare chans till löneförhandling. Dessutom ser jag äntligen en chans att avancera i företaget, inte bara nu utan även ytterligare framöver. Möbler är trots allt riktigt kul att jobba med!

Vi får väl se vad jag säger om några månader, när allt är igång och löper till 200%...haha!

Så när jag kommer tillbaka från min julledighet, utvilad och fräsh, så är jag redo att tackla mitt nya jobb som "Category Captain" - hur coolt låter inte det?


2011-12-12
23:22:17

Kluven
Nu har vi ändrat om det mesta på jobbet och jag är faktiskt riktigt nöjd med detta =)

Vad jag är mindre nöjd med är att vår nya chef sagt att vi inte alls har ledigt i mellandagarna...ja vi får väl se hur det blir med det till slut...för jag hade ju liksom räknat med att mysa med mina kära både på jul och nyår!

Idag hade vi även löneförhandlat m.m. Det gick väl sådär bra, min chef gav mig hela 10 minuter av sin dyrbara till till att diskutera...öhhh...men vi ska sätta oss tillsammans imorgon igen. Jag har väl ca 1000 frågor nu!

Lutar dock åt att jag blir kvar här, jag ser ändå potential i detta jobbet!

Men vad händer med mina starta-eget-planer undrar jag? Hmm...dem får bli små sidoprojekt helt enkelt!

Sleepy time!


2011-12-12
22:34:00

Vilken helg!!!
Oj vad jag har festat denna helgen =)

I fredags fick vi veta att vi på jobbet skulle ha en spontan-fest då vi var tvugna att fira att vi öppnat vår shop även i Frankrike...oui oui!

Så det blev glühwein, öl, vin och en massa tjöt såklart! Därefter bestämde vi oss för att crascha en julfest, där all dryck var gratis...ja det var en sådan där fest som vi kommer att ha på fredag, men för folk som jobbar för Rocket. Alltså, där var det ganska lugnt när vi kom och en del ville ge sig av eftersom det var dött på dansgolvet...men jag drog såklart med tjejerna upp och fick igång det hela. Vilken tur att vi kom :P

Inte nog med att vi var på denna festen, Sören och jag bestämde oss för att fortsätta och gick därför till en elektroklubb...jag var hemma vid 7-tiden!

På lördagen var jag mest trött. Sedan kom Cecile vid 5-tiden och vi gick till Julmarknaden för lite glühwein och mat. Efter detta var jag ännu tröttare...haha, men vi skulle såklart festa! Muri hade bjudit in oss på hemmafest. När vi kom dit hade dem tömt 2-3 rum på möbler och i ett av rummen spelade en DJ. Alltså, det kunde inte bli mer än party och lyckat blev det! Vi dansade och dansade till grym musik och helt plötsligt var det morgon. Sedan tog det sin lilla stund att ta sig hem så jag var inte isäng förrän halv 9.

Fråga mig inte hur jag orkade, men det var väl för att det var så roligt helt enkelt! Jag tror jag behövde detta efter att ha varit sjuk och totalt uttråkad!

Dessutom var det uppvärmning inför vår julfest på jobbet på fredag...det kommer bli hårt om något! =)


2011-12-06
15:24:35

Nikolaus
Idag firar tyskarna St Nikolaus, vilket innebär att dem ställer ut sina putsade skor utanför dörren på kvällen den 5e och på morgonen är dessa fyllda med godis och dylikt.

Jag behövde inte ens ställa ut mina skor, "han" kom till mig ändå. Vilken snäll kvinna jag bor med!!!

Nikolaus var på besök!


2011-12-05
22:48:48

Sverige-Schweden-Sweden
Nu var det bokat!

Resan hem över jul avgår kvällen den 22 December och jag åker inte åter förrän (alldeles för tidigt) på morgonen den 2 Januari. Åh vad härligt det ska bli att få lite ledigt och umgås med nära och kära!

Yippie!


2011-12-05
21:51:48

Uttråkad...
Vad gör man när man är sjuk och inte orkar göra något...jo man tittar på en massa serier!

Dem senaste 4 dagarna har jag tittat på 3 säsonger av Scrubs, 1 säsong av Modern Family och några avsnitt av CSI. Det jobbiga är att jag nu börjar bli uttråkad av att titta på serier...åååååhhh!

Idag var jag hos fabror doktorn...som man måste för att få tillstånd att vara hemma från jobbet i detta landet ^^

Han tyckte som jag trodde, att jag skulle fortsätta vila mig och sjukskrev mig tom onsdag. Alltså ytterligare 2 dagar på soffan :S

Efteråt var jag och köpte godismat på vårt vietnamesiska favvoställe! Jag kände att jag behövde något riktigt matigt och fräscht! Vilket det också var. Mums! Till detta kollade jag på Shrek 4, än en gång, men den är ju bara så mysig! När man är sjuk får man känna sig som ett barn tycker jag, och då kan man även bete sig som ett =)

Nä nu vill jag bara bli frisk igen så jag kan umgås med folk, gå på julmarknaden och njuta av livet!


2011-12-03
21:30:09

Sjukling
Här ligger jag på soffan en lördagskväll och är sjuk...kan det bli tråkigare?

Det började redan i tisdags eftermiddag med att jag nös och nös, sedan var jag snuvig hela onsdagen och kände mig hängig, men inte gick jag hem för det. På torsdagen skulle vår nya chef bjuda på frukost då det var hennes första officiella dag så jag kände att jag ville gå dit, dessutom skulle vi klä granen och gå på julmarknaden. Inget jag ville missa!

På torsdagskvällen när jag kom hem kände jag mig ändå rätt ok, men det var annat på fredag morgon. Då fick jag helt enkelt inse att kroppen inte orkade med att gå till jobbet. Så det blev slapp på soffan med spenatsoppa med en massa vitlök i, te med citron, honung och ingefära, mycket vila och en hel del avsnitt av Scrubs.

Redan på kvällen var jag sjukt uttråkad. Inte vill man vara sjuk på helgen heller!

Idag vaknade jag och mådde nog ännu lite sämre tyvärr...men jag somnade om en stund och gick sedan upp och åt frukost och sov ytterligare en stund och slappade sedan på soffan.

Så roligt har jag alltså haft det dem senaste dagarna...

Ikväll missar jag även inflyttningsfest hos Denise&Thomas :(

Jaja, nu får vi hoppas att jag blir frisk så jag kanske kan ta mig en promenad imorgon! Jag börjar känna mig aningens instängd här!

Krya på mig


2011-12-03
21:19:21

Melissa Horn
Om ni inte har lyssnat till henne innan så tycker jag verkligen att ni ska göra det! Hon berör varenda liten ådra i kroppen och jag ryser varenda gång jag hör henne.

Hon har en sådan känsla i rösten och skriver så att det går rakt in i hjärtat!

Denna veckan har jag lyssnat på hennes senaste skiva "Innan jag kände dig" på repeat och det känns som hon sjunger om mitt liv. Ibland är det skrämmande hur en låt kan träffa så rätt på hur man känner sig, men det är även som en liten terapi-session att lyssna på. En härlig känsla!

Tack för underbar musik! ♥


2011-12-03
21:09:55

Juldeko
Denna veckan har mest handlat om juldekorationer, vilket jag älskar =)

I måndags hade jag med mig lite julpynt till jobbet, som jag köpt på Ikea. Maren och jag började fixa och dona vid vårt bord och det blev till slut riktigt fint med ett fat på bordet med röda och guldiga kulor, en ljusslinga och glitter. Sedan hängde vi upp några kulor i taket ovanför också. Så det blev riktigt fint!

I torsdags fick vi en gran till jobbet och jag var med och dekorerade denna med ljusslinga och chokladtomtar/ägg. Vi höll nog på i 2 timmar innan den var klar, det tog ett bra tag för mig att ensam sätta i ljusslingorna (vi fick använda 2), oj vad jag slet...haha...men ståtlig blev den till slut!

På torsdagskvällen var vi ett gäng från jobbet som gick till julmarknaden vid Kulturbrauerei och drack Glühwein. Åhh vad jag längtat efter detta och vi hade verkligen hur roligt som helst och folk måste nog ha undrat hur mycket vi druckit när vi skrattade så vi grät!

Merry Christmas
Juldeko på jobbet Julgran på jobbet