Close-Up: Anna

2010-11-28
17:42:51

Adventsmys!
Idag är det första advent...jag kan inte riktigt förstå det, för tiden har verkligen sprungit iväg. Ännu ett år är snart över :S

Jag sov som en stock inatt, vilket var helt underbart då jag vaknade helt utvilad. Sedan låg jag och tittade på tv i några timmar innan jag tog tag i dagen och satte på en maskin tvätt. När jag tänkte ta mig en dusch kom jag på den briljanta idén att ta ett bad istället så jag tappade upp vatten, tände ljus, bar in datorn till badrummet, satte på julmusik, värmde glöggen och sedan lade jag mig i badet och bara njöt! Gissa om jag var avslappnad efteråt!

Nu har jag tänt alla ljus jag har och sitter i pyjamasen och tittar på tv igen! Här visas Pirates of the Caribbean 2, såklart dubbat på tyska, men det är bra träning för mig.

Trevlig första advent!

Puss

Adventsmys!


2010-11-27
15:01:01

Lördagsmys i sängen!

Sitter återigen i sängen och nu myser jag faktiskt! Tidigare idag trodde jag att jag skulle gå av av smärta...det är den tiden i månaden och jag tror aldrig jag har haft så ont som denna gången. Hittade som tur var 2 värktabletter till imorse. Jag trodde jag tog dem sista igår, men inte hjälpte dem något. Ouch! Så jag fick klä på mig vantar, mössa och kappan och ge mig iväg till närmsta apotek, som var stängt! Som tur var var nästa apotek öppet! Sedan tog jag mig en liten promenad när jag väl var ute och det var riktigt skönt! Gick in på Rewe, där jag sett glögg och fick köpt mig en flaska så nu är adventsfirandet imorgon räddat =)

Nu ska jag göra ingenting och bara njuta av att det är helg!

Trevlig helg allihop!
                 

              

 


2010-11-25
22:33:19

Åhhh...
...känns som allt är emot mig just nu. Jag vill ju bara kunna njuta av att vara i Berlin, men just nu kan jag inte det. Dels känner jag mig helt slut, dels har jag en förkylning i kroppen och dels så blir mitt ansikte inte ett dyft bättre. Så imorgon ska jag gå till en dermatolog och se om han kan hjälpa mig. Sen har jag köpt echinacea-droppar och äter apelsiner och dricker te i mängder för att motverka förkylningen. Tröttheten kan jag inte göra mer än att sova för att motverka gissar jag på...eller vad är det för fel? Jaja...hoppas jag kan få ordning på allt snart så jag kan njuta lite av livet!

Dessutom börjar jag fundera på vad jag egentligen gör här, jag jobbar för en skitlön och känner inte så mycket folk. Kanske är det dags att säga hejdå och gå vidare och åka hem igen, men jag måste ju får tag på ett jobb. Jag ska iaf göra en månad till efter jul så får vi se vad som händer. Har ansökt till ett stipendie så om jag får det kan jag stanna, men man vill ju gärna tjäna sina egna pengar. Ska prata med dem på jobbet och se om dem vill ha kvar mig eller ej! Jag jobbar ju som en maskin så dem borde vilja ha mig kvar =)

Imorgon är det fredag igen och i helgen blir det nog lugnt så jag kan vila ut, men man vet aldrig :P På söndag är det ju första advent så jag funderar på ännu ett besök på IKEA för lite inhandling av Glögg och pepparkakor. Ett måste! Jag längtar verkligen efter jul nu och snööö. Verkar som det kan komma under nästa vecka =)

Blir hela 10 dagar hemma över jul och nyår. Flyger hem den 23:e och tillbaka den 4:e Januari. Det ska bli så skönt att få bli ompysslad av mamma och pappa&Ingegerd och att umgås med brorsan och mina underbara Jenny&Camilla och alla övriga!

Miss u!


2010-11-22
23:11:28

Måndag igen...

...och alltid lika svårt att gå upp! Fast idag lyckades jag gå upp i någorlunda tid, men inte hjälpte det. Jag var ändå inte på jobbet förrän närmare halv 10. Nu gör ju inte det något, jag jobbar ju ändå in det på eftermiddagen. Kom inte från jobbet förrän närmare halv 8 idag. Gah!

Hade ännu en galen helg. Ja eller iaf lördagskväll/natt. I lördags begav jag mig ut på min sko- och microshopping, men inte köpte jag någotdera. Ist kom jag hem med en ny väska, en sjal och bäst av allt en Frappuchino-tumbler från Starbucks. Yes!! Tänkte köpa mig en latte när jag ändå var i närheten och där på hyllan stod den och bara log mot mig =)



Väska & Sjal



Hittade allt ett par stövlar jag ville ha, men dem var alldeles för dyra =( Jag får fortsätta min jakt nästa helg. Iaf, efter min shopping gick jag och mötte upp med Cecile och vi gick hem och fixade till oss och lagade mat. Sedan kom Muri och vi åt och drack lite vin innan vi begav oss till ett Salsa-party. Shit! Jag som aldrig har dansat salsa var ju livrädd att någon skulle bjuda upp mig...och vad sker inte? Jo, jag blir ju såklart uppbjuden av en gammel man :P Men han var så villig att lära mig så! Det var faktiskt riktigt kul! Sedan kom en nybörjare och bjöd upp mig och det gick ju lite sämre om man säger så...haha! Men som sagt, skitkul! Skulle faktiskt vilja ta en kurs...eller så får jag resa till ett salsa-land och låta någon heting lära mig :P

Efter salsan fortsatte vi till en bar där vi drack öl och sedan började äventyret. Vi gick till Berghein, en club man måste prova åtminstone en gång när man är i Berlin. Vad vi hade hört var att det var jättesvårt att komma in och att där fanns en massa homosexuella. När vi kom dit var kön inte allt för lång och dem släppte in de flesta så som tur var kom också vi in. Väl inne, ja jag vet inte vad jag ska säga...det var supergay. Killar dansade i bara läderkallingar och hånglade loss på dansgolvet. Man kunde köpa glass och frukost mm. (stället är öppet dygnet runt under helgen). O musiken dunkade galet högt. Som tur var fick vi tag på några öronproppar :P

Efter några timmar vilt dansande var vi helt slut och började vår promenad till U-bahn. När vi närmade oss upptäckte vi att vägen tog slut och där var ett stängsel. Oh no! Så vi bestämde oss för att hoppa över det ist för att gå runt. Ajajaj säger jag bara...men shit vad vi skrattade!

Igår sov vi länge och gjorde inte direkt något vilket är såå skönt med söndagar! Man måste inte göra något!

Nu ska jag sova...känner fortfarande av den där förkylningen...
Natti natti!

 

 

 


2010-11-20
11:57:30

My Internet is back!!!

Äntligen har jag fullspeed Internet igen. Jag vet inte hur jag klarade mig i 2-3 veckor med supersegt Internet, men det är väl tur att jag jobbar så mycket som jag gör eller nåt. Så nu får jag lugna mig lite med tv-show-tittandet.

Vaknade imorse med en aning halsont. Usch, jag har inte tid och lust att bli sjuk! Så det fick bli te och apelsin tillsammans med flingorna till frukost. Riktigt gött var det =)

För övrigt ser mitt ansikte lika förjävligt ut som innan. Vet banne mig inte vad jag ska ta mig till. Detta tär verkligen på självförtroendet. Ut måste jag ju gå så make-up är det som gäller, men jag tror huden behöver tid, vila och luft för att läka...vart ska jag få det ifrån? Har funderat fram och tillbaka på vad som kan vara orsaken och funderar på antingen det tyska vattnet eller stress, men eftersom det inte var såhär dem andra gångerna jag var i Tyskland så måste det bero på stress. That sucks! Jag var ju ganska stressad över att jag inte hade någonstans att bo, men nu är det ju löst så man tycker ju att det borde gå över.

Jaja, jag måste iaf ta mig ut idag. Ska till posten (ja det är öppet på lördagar här i Tyskland!!!) och posta en ansökan till ett stipendie. Ska jag ha råd att stanna här i Berlin måste jag få lite stöd. Är Dima evigt tacksam att jag får stanna i hans lägenhet gratis =) Därför tänkte jag köpa en micro till lägenheten vilket kommer vara en win-win-situation eftersom det inte finns någon ugn här och jag verkligen kan behöva en micro. Längtar efter micropopcorn!

Sedan ska jag på skojakt! Jag måste verkligen hitta ett par vinterskor eller stövlar! Jag kan ju inte bo i mina Converse hela vintern :P Ikväll kommer Cecile, en fransk tjej som pluggade med oss i Lepzig, så det blir väl middag och party. Ja ni ser ju att jag inte har tid att vara sjuk!

Ha en bra helg!
Kram


2010-11-17
23:02:29

Ansiktsmask och fotboll
Sitter i sängen med en kopp te och med en ansiktmask...måste få ordning på mitt ansikte. Jag har aldrig varit med om så dålig hy som nu :( Det är torrt och kliar och när jag väl smörjer in så får jag bara fler plitor. Blä! Hoppas att aloe vera-masken verkar super! Dessutom köpte jag zinktabletter idag som kanske kan hjälpa.

Tittade på Sverige mot Tyskland och det var nog en av dem tråkigaste matcherna jag sett. Inte ens Tyskland spelade bra och gjorde mål. Sverige gjorde dock en bra insats i försvaret, men det räcker ju inte. Man måste ju även kunna spela offensivt och göra mål!

Dags att lägga sig! Tänkte ta igen lite sömn!

Godnatt från Berlin

2010-11-16
21:29:33

Galen helg och skitväder!!!
Hösten är här för att stanna...det regnar och blåser mest hela tiden här. Tack och lov för doftljus, te och smarrigheter.

I fredags var jag helt död, som jag brukar på fredagar. Var en sväng på stan och shoppade lite innan jag lagade god mat och sedan damp ner i sängen där jag kollade på tv hela kvällen. På lördagen bestämde jag mig för att handla och sedan tog jag mig en tur till IKEA. Då jag får stanna här i lägenheten så tänkte jag att jag skulle fixa till den lite och köpte en lampa (tredje gången jag köper just denna), lakan, ljus m.m. Dessutom köpte jag en massa godsaker som kanelgifflar, lakritsfiskar och delicatobollar. Mumma!



När jag kom hem fick jag ett meddelande från en arbetskamrat som skulle ut och tyckte att jag skulle hänga på och det ville jag ju såklart så det blev till att fixa till sig lite snabbt och ge sig iväg igen. Vi gick först till Weinerei där man köper ett glas vin för 2 Euro och sedan kan man fylla på så mycket man vill och så betalar man vad man känner för när man går...vilken idé!! Sedan gick vi till en annan bar och tog en öl innan vi begav oss till en nattklubb vid namn Maria. Där spenderade vi ett antal timmar till att dansa loss. Helt galet!! Jag kom hem vid halv åtta så det var ljust ute när jag gick och lade mig. Crazy, men sjukt kul!

På söndagen var jag totalt slut...jag spenderade hela dagen i sängen, vilket ju faktiskt inte är helt fel. Det är ju ändå inget öppet här i Tyskland och efter en lång arbetsvecka är det gött att bara slappa en dag.

Igår var jag duktig och städade lägenheten! Det är så skönt varenda gång man får det gjort! Nu doftar det inte bara doftljus utan även rent golv :P.

Nu sitter jag här i sängen och dricker te och smaskar på mina svenskheter! Me like!

Jag längtar verkligen tills jag får tillbaka min normala surfhastighet...börjar bli riktigt irriterad på detta nu. Men det betyder också att jag inte kan sitta och titta på en massa serier under kvällar och helger utan jag får nog hålla mig till att kolla på HIMYM och O3H. Jag är nöjd bara jag kan få se dem och att jag kan använda Skype. Det har gått allt för lång tid sedan jag pratade med mina älskade därhemma :( Saknar er!!!

Liebe Grüsse,
Anna