Close-Up: Anna

2010-12-15
23:24:16

Nytt IKEA i Berlin
I måndags öppnade ett fjärde IKEA i Berlin och eftersom detta ligger en aningens bättre till från mig så var jag ju bara tvungen att göra ett besök. Så idag kom jag äntligen iväg! Det såg såklart ut som alla andra IKEA-varuhus gör, men oh vad mysigt det är att gå runt där. Dessutom var det inte allt för mycket folk. Jag stannade till i restaurangen och åt pannkakor innan jag köpte lite ljus m.m.

Mitt mål för denna gången var dock att inhandla julklapp till fredagens julfest på jobbet. Så det blev pasta formade som älgar, salta sillar (lakritsfiskar), kanelgifflar och pepparkakor. Jag hoppas innerligt att den som får mitt paket blir glad, men hur kan man inte bli det ;)

Jag fick allt köpt pepparkakor till mig själv också! Mums fillibabba! Så imorgon får det bli glögg & pepparkakor, medan jag färgar håret!


2010-12-12
23:46:57

Ps: Ich liebe dich!
Åhh vad jag älskar den filmen! Jag skulle kunna se den hur många gånger som helst och gråter alltid från första stund. Det är klart att den är bäst på engelska, men jag tog chansen att få se den nu när den gick på tvn här i Tyskland.

Jag åt thaimat till filmen och sedan blev det cola och salta pinnar i sängen. Det var min frukost/lunch/middag/kvällsmat i ett. Jag vaknade nämligen upp 18:47 (!) idag...vet inte hur jag lyckades med det. Jag var lite förvirrad när jag vaknade upp och det var mörkt ute så jag tittade på klockan...Hmm vilken chock!

Jaja, det har varit en galen helg...ännu en skitkul partyhelg. I fredags var jag ännu en gång på Weekend, en club bara 5 minuter ifrån lägenheten. Den ligger vid Alexanderplatz på 15:e (?) våningen i en byggnad, så man har utsikt över stora delar av Berlin. På lördagen slappade jag hela dagen och sedan åkte jag hem till Muri och där förfestade hon, Karol, Magali och jag innan vi begav oss till Icon där vi dansade tills klockan 6 på morgonen, då jag bestämde mig för att gå hem. Var väl hemma runt 7 och damp ner i sängen och sov alltså hela dagen.

Nu ska jag försöka sova igen...vet inte hur det ska gå, men jag måste ju sova så att jag inte är helt död på jobbet imorgon. Jag som hade tänkt att åka till IKEA och köpa pepparkakor som jag kunde bjuda på på jobbet imorgon när det är Lucia, men så blev det alltså inte.

Natti natti!


2010-12-10
20:00:11

Snabb, snabbare, snabbast!

The machine kallar dem mig. Haha! Ja, tydligen arbetar jag alldeles för fort på jobbet för igår blev jag klar med dem projekt som ska vara klara i vecka 52...visst finns det jobb kvar innan dem är riktigt klara, men det får dem som skriver produktbeskrivning etc göra. Jag är bara glad att jag idag äntligen fick göra något annat =) Jag tror att det var bra att vi fick byta rum förra veckan för nu kommer jag i kontakt med andra på jobbet och kan på så sätt få andra uppgifter!

Nu är det helg igen och jag har precis öppnat mig en öl. Härligt att få ta det lite lugnt! Jag är fortfarande trött efter förra helgen. Jag är i och för sig lite sugen på att hitta på något ikväll så vi får se vad det blir.

Schönes Wochenende!


2010-12-09
22:14:34

Ny hårfärg?
Sitter och funderar på vad jag ska göra med mitt hår härnäst. Efter att ha provat mörkbrun, blond och åter till ljus/mellanbrun är jag lite sugen på guldbrunt eller kanske till och med lite rött. Jag ska gå och kika på färger imorgon efter jobbet och så får vi se vad som händer. Jag vill förnya mig lite inför julfesten nästa fredag!


2010-12-06
23:37:15

Weihnachtsmarkt, Berlin

Kom för en stund sedan tillbaka från Julmarknaden i Berlin. Det är sååå mysigt att gå runt där och och bara titta på allt. Drack allt lite Glühwein också! Mumsigt! Det lär bli fler besök där denna veckan då några av oss från jobbet ska dit på onsdag och jag har fler folk att träffa som också vill gå dit. Bilder kommer senare, glömde kameran idag.

Nu sitter jag och slappar vid tvn och tittar på Playboy Mansion. Sjukt roligt :P Men det blir allt till att sova snart då jag är helt slut efter lördagens party. Ännu en lång partynatt. Kom hem vi 8-tiden!! Watergate var verkligen en grym club!

Nu är ju inte jag ett techno-fan, men jag måste säga att det är grymt att parta till! När jag är hemma har jag istället på Viva (ungefär som MTV) där jag kan lyssna på en massa nice musik.

Här är 3 låtar som får mig att le just nu:

  • Just the way you are - Bruno Mars
  • Only girl (in the world) - Rihanna
  • Firework - Katy Perry

Och mina nya stövlar ser ni här:

Jag i mina nya stövlar


2010-12-02
20:38:54

Ett snöigt och vackert Berlin!
Så kom den äntligen hit också! Igår kväll tittade jag ut och såg hur det hade börjat snöa så när jag vaknade i morse var hela världen vit. Sååå vackert!

Pulsade fram i mina Converse och ångrade bittert att jag inte köpt några skor, men jag har ju i och för sig inte hittat några som passar. Det får bli ännu en runda på stan efter jobbet imorgon. Får nog passa på att ta en kopp Glühwein på julmarknaden när jag ändå går förbi, så jag blir varm inombords.

Let it snow, let it snow, let is snow...


2010-12-01
22:51:34

1a December
Ja idag började årets sista månad...jag har precis öppnat min första lucka på chokladkalendern =) Mumsigt! Men jag skulle allt vilja ha en sån där Kinderkalender med kinderägg, tomtar mm, den verkar supergod :P

Är konstant trött även om jag sover 8 timmar om natten. Kanske är det för att jag spenderar dagarna i ända framför en dator. Jag börjar iaf komma in i jobblivet och nu verkar alla lite mer öppna så jag pratar med rätt många på kontoret! Känns jättebra att jag äntligen får prata lite tyska och träna upp mig. Det går riktigt bra! Dessutom har jag alltid på tvn hemma så det blir mycket tyska, men det var ju därför jag åkte hit.

Den 17e ska vi ha julfest med jobbet! Det ser jag verkligen fram emot. Middag med dryck på restaurang, kan ju bli riktigt intressant! Eftersom de flesta är mellan 20 och 30 år blir det nog ett riktigt party!

Om tre veckor imorgon så åker jag hemåt för julmys med familj och vänner! Ska bli riktigt skönt med lite ledigt så jag kan vila upp mig lite! Verkar som att vi ska fira jul i stugan, det blir nog lugnt och skönt =)