Close-Up: Anna

2011-10-31
21:38:46

Rolig helg!
Denna helgen var riktigt roligt!

Jag behöver knappast säga att jag var tvungen att jobba över i fredags eller? Men ja, efter jobbet (kl 10) träffade jag några från IT och vi gick och spelade biljard. Detta gick ju som det gick...jag är inte direkt bra på den sporten (om det nu är en sport?). Men 1 gång fick jag ner 3 bollar (eller heter det klot?) på en gång ;) Gissa om jag var stolt. Det var nog det bästa jag åstadkom! Haha!

Efter detta gick vi till en klubb och drack mer öl och shots och dansade tills klockan 4 på natten. Hmmm...jag var trött redan innan vi satte igång, men visst, vi hade ju roligt ;)

På lördagen gjorde jag inte många knop innan jag träffade Dominik och Radu för en Starbucksfika! Det var så härligt och soligt att vi än en gång satt ute! Det kan man inte tro att det ska vara 15 grader i slutet av Oktober. Sedan tog mina ben mig mot Friedrichstrasse för lite shopping på H&M och Gina Tricot...ooops ;)

Jag gick vidare och hämtade upp min cykel och sedan, när jag kom hem, damp jag ner i soffan med ett glas rött och kunde inte ta mig upp igen förrän jag gick och la mig vid 11. Då hade jag tackat nej till 2 fester. Så gissa om jag var trött!

På söndagen vaknade jag utvilad och gav mig ut för att hjälpa Denise & Thomas att flytta. Dem har äntligen hittat en jättefin lägenhet och får äntligen flytta ihop =) Det fick mig att också vilja ha mitt eget lilla place. Så vi får se vad som händer efter nyår!

Efter några timmars bärande och uppackande så var det dags att träffa Saloni! Ååååh vad längesedan det var vi sågs (drygt ett år skulle jag tro). Vi gick och drack en öl tillsammans med en annan av hennes bekanta här i Berlin. Sedan gick vi och åt på Pan...världens bästa restaurang! Och dem höll med om detta, sååå ljuvligt gott!

Vi fortsatte för ytterligare en drink innan vi skildes åt! Det var verkligen hur kul som helst att få träffa Saloni igen. Vi skrattar alltid näst intill ihjäl oss när vi ses! Hahaha!

Så nu lever jag nog några år till =)


2011-10-31
21:22:53

Stress
Usch...nu är stressen tillbaka på jobbet! Jag blir galen! Inte nog med att dem ändrar om, dem gör det på helt fel sätt! Men jaja...jag försöker att ta det lugnt och inte stressa upp mig. Än sålänge har det faktiskt gått bra. Fast det har blivit ändlösa kvällar på kontoret och det gör mig förbannad...

Därför ska jag inte bara ha fredag ledigt utan åtminstone ta halva torsdagen också, utan att det går ut över min semester ;)


2011-10-23
21:45:04

Ge mig energi!!!
Om förra helgen var produktiv så var den här tyvärr det motsatta.

Jag har spenderat mestadelen av tiden på soffan. Åhhh vad jag önskar att jag kunde få lite mer energi!!!

Igår tog jag mig inte ut förrän vid 4-tiden. Då var det dags för fikaStarbucks! Denna gången hade jag bjudit med lite folk från jobbet. Tyvärr dök bara en upp - Janina - (i tid iaf), men vi hade jättetrevligt! Det kändes skönt att umgås med en tjej för en gångs skull. Det är ju mansdominans på jobbet och i gänget jag hänger med. Solen sken och vi tog med oss varsin latte och satte oss nedanför Fernsehturm.

Efteråt gick jag en sväng till Alexa för att inhandla lite småsaker. Där hade dem precis öppnat en Vila-butik, så det blev till att få köpt ett linne...mer än så hade jag inte råd med.

På kvällen mötte jag upp med Dima, som jag inte har träffat på säkert 2 månader. Vi gick till en liten bar - som tydligen var en gaybar - där vi drack öl. Riktigt trevligt!

Idag har jag endast chillat på soffan...hela långa dagen! Huvudvärk, orkeslös och utmattad...

Lite mat från Lemongrass blev det till slut iaf, och Oreos och te! Mums!

Men nu undrar jag, vad ska jag göra för att få mer energi?!?


2011-10-22
00:37:24

Livets drycker!
Efter att ha druckit ett antal underbara öl-, vin-, champagne-, whisky-, vodkasorter etc. har jag nu bestämt mig för att starta en extra liten kategori att tillägna "Livets drycker"!

Som dem flesta runt omkring mig redan vet dricker jag mer än gärna olika sorters alkoholhaltiga drycker, men även icke-alkoholhaltiga drycker (självklart finns det även underbara drycker utan alkohol!).

Tanken med denna blogg är därför att ge lite feedback till er därute om vad jag snubblar över i min vardag, vad jag finner lämpligt till diverse olika maträtter och vad som överhuvudtaget inte stämmer överrens med min smak (när det kommer till mat brukar jag inte vara så kinkig, så låt oss se vad jag har att säga om drycker).

Jag hoppas att ni får lite tips och inspiration!

Vin passar bäst till fina middagar! Champagne är till för speciella tillfällen! Öl är för mig småprat och gemenskap!


2011-10-21
22:02:14

TGIF
Ooooojjjjaaaa, det är äntligen fredag!

Denna veckan har jag "bara" jobbat ungefär 50 timmar...

Men gissa om vi har fått gjort saker! Nu är jag spänd på hur resultatet blir! Det kommer först på måndag, vilket är lika bra för annars skulle jag bara vilja kika efter redan imorgon och känna att jag vill ändra på saker om det ser förjävligt ut :P

Ja, dem håller på och ändrar om i vår shop nu så att det står härliga till! Och visst är det bra, men att vi måste sortera allt på nytt är riktigt irriterande...men vänder man på det så får vi ju allt på rätt ställe nu, så på så sätt är det positivt! Men icke att vi har sorterat alla 200.000 produkter när vi är klara...nej det kommer att fattas en stor mängd tyvärr och det gör lite ont i hjärtat när man vet att man har sorterat allt en gång redan.

Som sagt, hoppas resultatet visar sig positivt! Det kommer isf att underlätta allt i slutändan. Både för kunden och för oss ;)

Men ja, veckan avslutades som vanligt med en öl! Denna gången svek vi Späti (det börjar bli lite väl kallt att sitta ute) och gick till Dönerstället mittemot istället!

Nice nice!


2011-10-21
21:51:25

Sömnproblem?
Hur trött kan en människa bli egentligen?

Denna veckan har jag varit extremt trött!!! Desto mer på slutet av veckan. Visst har jag jobbat mycket, men jag har ändå sovit mina 7-8 timmar per natt.

Igår fick jag väl egentligen svaret...Varför måste vi tjejer/kvinnor utstå denna förjävliga olustkänsla minst 1 vecka i månaden...det frågar jag mig varje gång?!?! Usch, det är svårt att försöka vara trevlig mot folk runt omkring när man bara vill skrika/gråta/sova/ignorera/...omvärlden!

Igår kväll var jag så trött och ville inget hellre än att sova, men kunde jag detta för smärtorna i magen? Svar NEJ! Men som tur är finns det ju smärtstillande!


2011-10-18
23:34:11

Sängar till 1000...
...idag har mina studenter varit jätteduktiga och sorterat färdigt allt som skulle vara klart tills idag och lite till! Det kändes skönt att vi fick gjort allt, även om det fortfarande saknas stora delar av sortimentet. Men så blir det när deadlines sätts till omöjliga 3 dagar.

Ok, ingenting är omöjligt, man måste bara hitta vägar runt för att underlätta allt!

Vad som däremot hade missats var att sortera in alla sängar i en kategori, så det fick jag sätta mig med vid halv 8 tiden och då det fanns över 10.000 stycken i vårt sortiment så tog det sin lilla tid. Jag var inte ute förrän efter 10!

Men åh vad skönt det är att vara hemma och bara slappa lite!

Sen blir det sova av....och troligtvis drömmer jag om sängar :P


2011-10-18
23:23:11

Glögg
Igår bjöd en av killarna på jobbet in oss i produktteamet för lite mys hemma hos honom. Vi köpte med oss mat och öl och tjötade en massa. Riktigt trevligt!

Dessutom hade han en flaska vitvinsglögg som Dominik och jag delade på...haha! Lite tidigt kanske, men ååååhh så gott det var! Nu längtar jag till julmarknaderna öppnar, snön faller och allt annat som hör julen till.

Men först ska jag njuta av hösten! Det är jättefint med alla färgglada träd här!


2011-10-16
20:07:30

Produktiv & härlig helg!
Efter en lååååång arbetsvecka och även lite trevligheter var det äntligen dags för helg igen! Den var välbehövlig kan jag säga!

I måndags var det säsongsavslutning på Breaking Bad. Sjukt grymt avslut och serien skulle lätt kunna sluta där om jag fick bestämma, men det kommer åtminstone en säsong till. Ska bli spännande att se vad som händer då.

I tisdags fick jag äntligen pratat lite med mamsen! Det var alldeles för längesedan!

I onsdags gick vi alla till Späti, även om det var kyligt ute. Vissa stannade längre än andra *host, host*.

I torsdags träffade jag Maria, min kära mexikanska vän som jag lärde känna i Leipzig. Vi har alltså inte setts på nästan 2 år! Vi var ett gäng som gick till ett mysigt café där vi drack te/öl/vin.

I fredags jobbade jag ända tills klockan 20.30, då jag ville få saker gjorda innan helgen och ännu en fullspäckad vecka. Sedan träffade jag Denise och hennes pojkvän Thomas. Vi gick till ett Karaoke-ställe, där dem har Rock Band. Det var riktigt coolt! Till slut vågade jag mig även upp och sjunga Poison med Alice Cooper. Det var väl den låten jag kände mig mest säker med, eftersom Jenny och jag sjungit den tusentals gånger på Singstar. Det var iaf sjukt kul och gav en liten kick =)

Tanken var väl att jag inte skulle bli allt för sen, men klockan var 4 innan jag kom i säng. Fast har man kul och bara dricker 1 öl så går det faktiskt bra ;) Jag vaknade vid 11-tiden på lördagen och gjorde inte många knop innan jag träffade Dominik för fika på Starbucks! Det var trevligt att få sällskap för en gångs skull! Annars brukar jag ju gå i samband med mina shopping-rundor, men denna helgen hade jag förbjudit mig själv därifrån. Haha!

På kvällen Skypade jag med David, som jag heller inte pratat med eller träffat på evigheter. Även detta var supertrevligt! Sedan gick jag och inhandlade lite mat till min ekande kylskåpshylla. Det fick bli pasta med pastasås och rödvin till detta!

Det var allt jag orkade med under lördagskvällen och party blev det inget, även om Dominik bjöd med mig till en Electro-klubb. Jag kände helt enkelt att det var nog med trevligheter för den dagen.

Idag vaknade jag ännu en gång runt 11-tiden och gick upp och åt smarre-frukost med flingor, smörgås och såklart Starbuckskaffe! Sedan tog jag tag i alla mina papper som jag hade liggandes. Alltså allt vad jag har samlat på mig sedan jag kom hit för ett år sedan. Det tog sin lilla stund, men nu har jag äntligen ordning på allt!

Därefter var det dags att ta sig ut i det soliga vädret och jag tog på mig mina Reebok Runtones för att inviga dessa. En hel timme var jag ute och sprang/joggade/gick. Sååå underbart! Jag känner att det är dags att komma igång med åtminstone promenader igen, för jag får så mycket mer energi då. Att cykla fram och tillbaka till jobbet är liksom inte riktigt nog, även om det är mycket bättre än att ta spårvagnen!

Efter en dusch och mat sitter jag nu här och sippar på ett glas rödvin!

Livet är gött!




2011-10-11
23:29:55

1år!!!
Idag har jag jobbat ett helt år här i Berlin. Tänk vad tiden går fort!

Min manager tyckte att vi skulle fira det! Vi får väl se hur det blir med det :P

Men jag måste säga att det, trots stress och frustration, varit ett ganska bra och händelserikt år. Dessutom har jag lärt mig en hel del om jobb, livet och mig själv, men framförallt tyska. Ja, öldrickande behöver jag inte lägga till på listan för det visste jag sedan innan. Haha!

Grattis till mig!


2011-10-09
20:41:58

Hösten är här!
Efter 11 timmars sömn vaknade jag i lördags och kände mig lite seg, men ändå hade jag energi till att fixa och dona lite i mitt rum. Jag hade tex en massa ölflaskor som jag behövde panta och stolen full av kläder.

Jag tog mig sedan en promenad ner till Alexanderplatz för att shoppa lite. Jag hade ställt in mig på att köpa ett fodral till min mobil, en jacka, skor och lite småsaker från Rossmann. Jag fick tag på allt utom en jacka, men då det var kyligt hade jag på mig min vinterjacka och den var redan nu ok att använda, så kanske blir det att jag köper en tjockare vinterjacka när snön kommer, för denna är en lite mer mittemellan-jacka. Iaf, det blev en sjal och en tröja på H&M också. Det var för övrigt även där jag hittade mina skor! Skitsnygga och billiga så även om kvaliteten inte är super så har jag råd att köpa ännu ett par lite senare. Me like!

Sedan tog mina ben mig till Starbucks...surprise surprise ;) Där fick det bli en latte denna gången då det kändes för kallt för frappe, men jag älskar ju deras lattar med! Till detta en espresso brownie. Mumsigt värre! Jag fortsätter på Sofias motto "man måste unna sig".

När jag sitter där så börjar det regna och jag har absolut ingen lust att gå hem. Så jag satt kvar en stund till, men sedan var jag änna tvungen att ge mig hemåt då jag skulle möta upp med Manuela och gå på fest hos en i grafiker-gänget!

Festen var riktigt trevlig! Vi var väl 5 pers från jobbet där och sedan ytterligare ett gäng spanjorer, irländare och jag vet inte var alla kom ifrån. Vi gick till sist ut till klubben Ritter Butzke där vi dansade till klockan 6 på morgonen. Hmm...inte riktigt min plan, men trevligt var det och idag mår jag faktiskt bättre!

Tänk vad lite trevligheter kan göra gott för hälsan!


2011-10-09
20:22:01

Jobbvecka
Denna veckan var det mycket jobb då vi bygger om vår hemsida och kategorierna måste ändras. Därför blev det mycket övertid, men jag kände ändå att det var ok. Jag hade inte så mycket annat för mig ändå.

Jag hann även med Skype-dates med min skönhet Jenny. Vi talade i torsdags i 4,5 timmar, vilken är vårt rekord ;)
Det blev väl mest så långt för att jag hjälpte henne med en uppgift i skolan, men jag sitter gärna med där som stöd och tjötar och skrattar varje gång för det får mig att må bra. Tack vännen =)

I fredags kände jag hur min förkylning förvärrades under dagen och jag var helt slut på kvällen, men vi gick ändå till vårt kära Späti efter jobbet för en öl. Tyvärr var det alldeles för kallt att sitta där, så det blev bara en öl. Vi måste helt enkelt hitta ett substitut snart. Men det kanske var lika bra att det bara blev en öl för då lyckades jag komma hem i tid för att bara chilla lite på soffan och sedan gå och lägga mig tidigt!


2011-10-08
14:51:34

Lovely weekend!
Ja, det var förra helgen det!

Då kunde man inte tro att det var första Oktober och dags för höst för solen sken och det var runt 25 grader. Annat är det denna helgen...kallt är det och riktigt höstrusk.

Vad som även skiljer helgerna åt är att förra helgen var fullproppad med mysigheter och aktiviteter medan denna ska vara ägnad åt att söka jobb och skriva affärsplan, men just nu är jag bara förkyld och har ingen lust.

Ja, förra helgen var långhelg här i Tyskland. Vi fick en extra dag ledigt på måndagen då det var Tysklands nationaldag. På fredagen var det Bernhards sista dag på jobbet och vi var ett gäng som drog till The Irish Pub för att "fira". Det kan man säga att vi riktigt gjode, för Bernhard beställde shots i mängder så alla mer eller mindre vinglade glada hem...haha! På lördagen var man rätt så seg, men efter frukost i solen på restaurang och ännu lite chill var allt gott igen. På kvällen gick Bernhard och jag till en restaurang vi provat ett antal gånger och verkligen älskat varenda gång. Denna gången var inget undantag utan bevisade bara hur underbart god mat kan vara. Vi åt lax och drack rödvin och det bringade nästan en euforisk känsla inombords!!!

På söndagen var alla affärer öppna så jag tog mig en tur ner till Alexanderplatz för att inhandla mig en ny mobil. Tänk vad länge jag har velat ha en, men aldrig fått tummen ur. Det där med att ta beslut är ju inte riktigt min starka sida. Det blev till slut en HTC Wildfire S och jag är supernöjd. Den är sådär lagom stor och inte så avancerad och dyr. Sedan gick jag till Starbucks och drack en frappe medan jag försökte lära mig lite om min nya makapär. Jag lyckades till och med att logga in på deras nätverk, så jag var nöjd. Haha!

På månadagen var det så dags för Berni att ge sig av mot Aachen och det kändes vemodigt att säga hejdå. Vi har ju trots allt umgåtts intensivt under en dryg månad, då vi druckit galet många öl, tittat på Breaking Bad och diverse andra roliga saker. När jag sedan skulle gå hem upptäckte jag att jag glömt nyckeln hemma (då jag använde en annan väska dagen innan), och jag fick inte tag på min hyresvärd. Typiskt! Men då solen sken gick jag och satte mig på närmsta fik och åt frukost. Därefter tog jag mig en cykeltur runt stan. Jag var vid Hauptbahnhof, Reichtag och Brandenburger Tor. Där gick jag hela runt bland miljontals människor och njöt. Dessutom tog jag mig en frappeStarbucks! Vid 5-tiden ringde min hyresvärd och fixade så att jag skulle få komma in.

Ja det var alltså förra helgen det...och den var helt underbart! Nu blev jag så sugen på Starbucks att jag måste ge mig av dit! Jag får uppdatera er mer om veckan och denna helgen senare!

Bis Später!