Close-Up: Anna

2011-04-25
22:04:03

Glad Påsk!
Så har även denna helgen kommit till ett slut...tänk vilken härlig helg det har varit! Tyvärr har jag varit alldeles för slö och för pank för att ha gjort något, men nu känner jag mig äntligen utvilad.

Förra helgen hade jag mina underbaraste av underbarast här...Jenny & Camilla! Vi gjorde allt möjligt skoj och njöt av att vara tillsammans! Det var allt på tiden att vi fick ses, för tiden utan dem är egentligen outhärdlig och jag önskar att vi alltid var tillsammans. Så är ju inte fallet nu, utan därför får vi ta vara på den tiden vi får tillsammans. Älskar er mina skönheter!

Väl tillbaka på jobbet var det ännu en vecka med kaos...jag var redan på onsdagen helt slut, men då satt vi alla kvar till midnatt och fixade färdigt inför att index skulle köras på morgonen. På torsdagen gjorde jag inte många knop, och lyckades ta mig ut från jobbet vid 4-tiden. Då gick jag ner till Beach Baren och träffade Chris. Solen sken och jag drack en öl. Helt fantastiskt kändes det! Sedan träffade jag Denise och en jobbarkompis till henne och vi gick till en bar där vi kollade på Germanys Next Top Model. Ja, det finns alltså en bar där man kan titta på detta program. Väldigt intressant ställe och ännu intressantare människor som var där :P

På fredagen sov jag halva dagen och messade sedan Jake och frågade om han ville hänga med till Beach Baren. Han tyckte jag skulle hänga med honom istället, då han var på väg utanför Berlin där han och hans kompisar hyr ett hus. Så vi köpte med oss lite öl och snacks och åkte dit. Där slappade vi i hängmattorna och spelade badminton. På kvällen blev det grill innan vi begav oss tillbaka till stan. Då var jag helt slut!

Så på lördagen sov jag än en gång halva dagen innan jag tvingade mig själv ut i det fina vädret. Jag tog med mig en filt och köpte med mig thaimat och begav mig till parken. Där spenderade jag 2 timmar i solen och läste lite. Jag har fått låna en tysk bok, så att jag kan lära mig grammatiken lite bättre. Det var allt jag orkade med den dagen...

Jag tror att det var en förkylning eller något på gång för igår gjorde jag likadant och var även då helt slut! Usch det är inget kul när man är konstant trött, speciellt inte när man vill göra saker! Jag fick mig iaf lite solsken och kunde se en liten solbränna :P

Idag vaknade jag och tänkte att jag var beredd för en dag i solen, men då var solen borta. Typiskt! Så det blev ännu en dag inne framför datorn med South Park...tog mig till slut ut på en liten promenad i eftermiddagssolen då jag behövde mat. Allt har varit stängt här under helgen så det har blivit thaimat 3 dagar i rad nu...men det tackar jag ju såklart inte nej till!

Nu känner jag mig iaf piggare och har bestämt mig för att försöka ta mig upp och börja med morgonpromenader. Jag tror att jag behöver komma igång igen för att få mer energi och motivation!


2011-04-13
20:27:50

Längtar...
...efter mina underbara vänner Jenny & Camilla som kommer och hälsar på mig på lördag!

Tiden kan inte gå nog fort tills dem kommer...

Idag har det regnat hela dagen vilket inte varit så kul, men det är mysigt att sitta på kontoret när regnet smattrar på rutorna. Vi har snetak i vårat rum och eftersom vi har hörnrummet täcker taket nästan hela väggen. Det känns nästan som att sitta i ett tält! Det får mig att längta till sommaren ännu mer, då jag är van vid att tälta. Tänk vad många fina minnen man har från tälttider! Senaste minnet är såklart Frankrike förra året med dem bästa. DET var en mysig resa det =)


Mina underbara vänner på Omaha Beach i Frankrike sommaren 2010.

2011-04-11
22:06:06

Fastanställd och nytt kontor
Så där ja, nu är mitt kontrakt påskrivet och inlämnat! Jag är iofs anställd från 1a April, men det känns som att idag var min första riktiga arbetsdag då vi nu äntligen flyttat till nya lokaler. Fint är det verkligen...och enormt i jämförelse med det förra! Dessutom slipper vi en massa folk som springer in och ut eller som fixar i köket. Nu har vi en dörr vi kan stänga till.

Dessutom är vi bara 12 stycken i vårt rum. Det är vi Team Ledare tillsammans med några få studenter. Detta gör att man nu kan koncentrera sig på sitt arbete och svara på frågor via Skype.

Idag var dock en frustrerande dag då vårat program än en gång inte fungerade som det skulle. Jag börjar verkligen bli galen på detta. Det tar evigheter att få något gjort. Jag gillar ju mitt jobb, men när det är så här segt så är det svårt att undvika att bli frustrerad. Dessutom ligger ju pressen på oss att få gjort vad vi ska kvar och detta gnager på en när man inte kommer någonstans. Jaja, vi hoppas på bättring inom en snar framtid och då ska vi visa att vi gör ett superjobb =)


2011-04-10
19:57:34

Cykel!
Igår tog jag mig en promenad till området Friedrichschein, eftersom jag hade hittat en cykelshop där online. Väl där fanns cyklar i alla olika storlekar, färger, kvaliteter och priser. Till slut valde jag en mountinbike, då den hade växlar och var relativt fräsch! Så nu är jag ägare av en red delicious :P Det är iofs en killcykel, men det är min röda faran och den är fiiiin!

Tyvärr finns ingen pakethållare och heller ingen belysning, men tanken är att använda den fram och tillbaka till jobbet, nu när vi har flyttat och allt!

Sedan cyklade jag runt lite i stan innan jag stannade till vid Alexa Shoppingcenter. Jag ville köpa nya linnen, då mina blivit totalt urtvättade, så det blev ett vitt och ett svart. På väg ut hittade jag även ett ljusblått, som jag egentligen hellre hade velat ha, men med tanke på att dem bara kostar 5 Euro så kan jag tänka mig att gå tillbaka och inhandla ännu ett. Linnen kan man inte få för mycket av!

Det var allt jag orkade med igår och idag började det inte bättre. Efter 9 timmars sömn kan man tycka att man borde ha en massa energi, men så var inte fallet. Jag skyller på att det är söndag. Men eftersom solen sken och jag visste att det var minst 15 grader utomhus så kunde jag ju inte bara sitta inne hela dagen. Vid 1-tiden fick jag så ett ryck och städade lägenheten och sedan messade Chris och frågade om vi skulle ta en promenad! Perfekt tänkte jag då han bor tvärs över gatan till vårt nya kontor. Så jag tog mig en cykeltur dit för att se hur lång tid det kommer att ta imorgon bitti. Ca 10-15 minuter tog det. Rätt så perfekt faktiskt! Det blir skönt med en liten cykeltur varje dag.

Iaf, vi tog oss en långpromenad utefter floden Spree och satte oss vid en uteservering och drack en öl, innan vi fortsatte lite till. Solen värmde så underbart! Jag kan inte förstå att det redan såhär i början av April kan vara så härligt väder. Hur kommer det inte vara i sommar då?!?

Jag fick en känsla av att jag kommer att gilla Berlin i sommarskrud! Redan nu, när knopparna på träden slagit ut så ser staden mycket mer levande ut än den gjort under mina senaste 6 månader i gråtrista huvudstaden. På något sätt påminde Berlin mig om Göteborg!

Ja, så nu kommer ni se mig susa runt på min red delicious hela långa sommaren! Se upp i backen!


2011-04-09
18:55:41

Unterwegs!
Den senaste veckan har jag knappt varit hemma och har därför inte fått skrivit något på min blogg, men nu så!

Förra fredagen var det alltså min födelsedag och en riktigt trevlig sådan!

När jag kom till jobbet på morgonen stod där en ölkagge och ett presentkort och alla grattade mig innan dem sjöng för mig. Vad söta dem är och dem känner mig vid det här laget (öldrickare nummer 1...haha). Sedan var det jobb som stod på schemat, men detta fungerade i ungefär 3 timmar och vid lunch la programmet vi jobbar i ner plus att hemsidan låg nere, så det blev lite panik på kontoret. För oss betydde det att vi bara kunde vänta innan det kom igång igen. Vid 4 kom min manager ner och sa att jag kunde gå hem eftersom det var min födelsedag och dem andra fick andra uppgifter. Så snällt så!

Så jag gick hem och började fixa med tårta och kladdkaka inför festen. Som alltid tar förberedelser längre tid än planerat och jag var precis färdig med allt när första personen kom runt 9. Då hade jag iofs fått panik ett antal gånger, speciellt då jordgubbarna var mögliga!?! så jag fick springa ner till affären och köpa nonstop.

Festen blev riktigt lyckad. Dels var min flatmate Meagan med, dels kom det lite folk från Leipzig (som numera bor i Berlin) och sedan kom lite annat folk. Endast en person från jobbet kom...Jag fick ett mess av Jake vid 11 om att han fortfarande var kvar på jobbet och försökte fixa problemet med hemsidan så han kunde tyvärr inte komma den stackarn.

Vi tjötade i flera timmar och bestämde oss till slut vid 2 att gå ut och gick iväg till klubben Icon. Tyvärr var det inte lika bra där som förra gången, då det inte var så mycket folk och kass musik, men det var kul att komma ut lite!

På lördagen blev jag inte människa igen förrän på kvällen då jag tog mig ut och köpte lite mat. Redan då kände jag hur vädret hade förändrats. Så på söndagen när jag vaknade med solen i ansiktet bara visste jag att jag var tvungen att ge mig ut så fort jag bara kunde. Väl ute trodde jag inte det var sant, men det var 25 grader!!! Jag gick ner till Alexanderplatz för min premiär av Frappuchino i solen! Jag kunde inte annat än njuta!

Sedan skulle jag träffa Cecile innan hon åkte hem igen och vi träffades vid Mauerpark och tog ett litet varv runt loppmarknaden innan vi köpte oss varsin öl och satte oss i parken bland tusentals berlinare och njöööööt!

När Cecile hade gett sig av blev jag upplockad av Jake. Han ville kompensera att han inte haft tid för mig den senaste veckan genom att bjuda mig på sushi. I ♥ Sushi!!! Han blev förlåten direkt :P

Ok, så det var förra helgen...nu till veckan.

I måndags kom David hit. Han hade varit och hälsat på sin flickvän och skulle tillbaka till Jönköping på tisdagen, så han fick stanna över en natt. Det var så roligt att se honom igen! Vi blev inbjudna till Denise som precis flyttat hit från Leipzig för att göra en praktik i 3 månader. Där åt vi middag och snackade hela kvällen.

På tisdagen träffades Denise, Muri och jag och fikade! Det var kul att kunna prata gamla minnen från HHL (Leipzig) och skvallra lite över vad som hänt med paren som fanns när jag var där...typiskt tjejigt :P

På onsdagen hade Jake och jag filmkväll! Vi köpte pizza och öl och tittade på skräckfilm. Innan det satt jag och spelade Wii medan han jobbade :P Dessutom gosade jag med hans katt som för en gångs skull var kelig. Men tji fick jag för helt plötsligt bara hugger han mig i handen och ger sig av...den jäveln! Åhhh...som tur var överlevde jag med ett litet huggbett i handen, men den katten kommer inte i närheten av mig igen...hehe!

På torsdagen hade Denise och jag myskväll med Germanys next top model. Det var riktigt nice att bara sitta och ta det lugnt och ladda upp batterierna igen.

Igår hade jag tänkt att först bjuda Denise och hennes pojkvän på middag och sedan ha lite folk över för fest, men det blev endast middag och tjöt för dem andra kom inte. Lika gott det för det var alldeles lagom med middag!

Ja som sagt en busy vecka, men ohh så rolig och trevlig! Jag älskar verkligen när det händer något!