Close-Up: Anna

2011-09-28
00:10:51

Späti-vecka!
Denna veckan har vi sagt att vi ska gå till "Späti" varje dag efter jobbet. Det har börjat bra, igår var vi 5 pers och idag hängde ännu fler på! Så jag hoppas det kommer att fortsätta så =)

Det är alltid så skönt att komma ut och sätta sig en stund och diskutera allt och ingenting!

Det är även sista veckan för flera på jobbet. Det börjar bli tomt på IT-sidan, men det verkar inte som det anställs några nya som kan lära sig av dem gamla...

Jag är nu iaf 100% säker på att jag endast stannar Oktober ut. Då har jag gjort drygt ett år och tycker inte dem förtjänar att ha kvar mig längre. Frågan är sedan om jag ska stanna här i Berlin eller inte? Men jag börjar bli sådär rastlös som jag alltid blir efter ett år någonstans.

Kommer jag någonsin att kunna bosätta mig på ett ställe?

Det får framtiden förtälja! Men det finns fortfarande så mycket att se och göra därute!


2011-09-25
19:20:46

Pannkaksfrukost!
Idag blev det frukost i solen på en restaurang. Ja, ibland måste man unna sig lite!

Amerikansk pannkaka med lönnsirap och frukt i joghurt, ett glas färskpressad apelsinjuice och en cappuccino fyllde min mage till bredden. Men ÅH så gott det var!

Söndagsmys på hög nivå!


2011-09-25
19:15:25

Myslördag!
Igår var jag mest trött och satt på soffan halva dagen, men det höll mig ifrån att shoppa en massa fina saker ;)

Jag tog mig iaf ut på eftermiddagen och tog mig en sväng till Alexanderplats där jag först fyllde min tomma mage med en nudelbox och sedan unnade mig en Frappuccino i solnedgången! Det var så vackert att sitta där på trappan nedanför Fernsehturm och blicka ut över den öppna platsen. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig.

På kvällen möttes Berni och jag upp för lite middag på en Filippinsk restaurang. Dem har underbar mat! Vi drack rödvin och bestämde oss för att köpa ytterligare en flaska och titta på Breaking Bad. Jättemysigt var det!


2011-09-25
19:06:22

Shisha!
I fredags satt vi ett gäng från jobbet vid vårt hak "Späti", där vi drack några öl och snackade om allt och ingenting. Sådär som det ska vara efter ännu en veckas jobb. Denna veckan var väldigt oeffektiv för min del. Det kändes mest som att jag satt och väntade på bättre tider, och det var väl iofs också vad jag gjorde. Hela veckan var jag trött, tröttare, tröttast...

Vi var iaf tre tappra personer som ville gå vidare när kylan slog in, så vi gick till en shisha bar där vi fortsatte dricka öl, äta nachos och röka shisha. Det är väl egentligen inget för mig, men det luktar så gott att sitta där!

Jag vet inte var tiden tog vägen, men jag var inte i säng förrän 5...usch, jag borde skärpa till mig, men varför när det är så skoj! Jag var ju ändå ledig dagen efter!


2011-09-22
21:45:02

Nudlar...
...är nog bland det bästa jag vet!

Jag är nu inne på mitt andra paket och skulle lätt kunna äta ännu ett, men jag köpte bara 2! Haha!

Smarriga nudlar


2011-09-22
21:41:18

Good shizzle...
...jag längtar tills på lördag =)

2011-09-22
03:04:11

Katthat eller hatkatt?!?
Jag vet inte riktigt hur det ligger till, men just nu är jag inte direkt glad över att ha en katt i hushållet.

Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så upptäckte jag än en gång en blöt fläck i sängen...

...och det var bara att gå ner igen och lägga sig på soffan!

Denna gången har jag knappt vart utanför dörren utan att kattskrället varit inne och gjort sina ärenden i min säng!


Jag orkar inte med det!

Så idag har jag dränkt mina sorger i öl på vårt kära "Späti" och måste spendera ännu en natt på soffan!


2011-09-19
22:31:56

Indecisiveness...
...Should I stay or should I go?

Nu är jag i ett sådant där läge igen då jag inte vet vad jag vill!

Eller jag vill nog kanske för mycket? Jag vill vara kvar, men ändå åka hem!

Jag gillar Berlin mer och mer för varje gång jag är ute och cyklar, shoppar, äter, dricker öl...här finns allt man kan önska sig...utom vänner och familj! Alltså, jag har ju såklart vänner här med, men dem som jag verkligen, verkligen tycker mest om finns ju därhemma och jag saknar dem mer och mer för varje dag! Å andra sidan älskar jag Sverige och vill så gärna starta mitt företag, men tvekar om jag har möjligheterna på min sida.

Varför ska det vara så svårt att bestämma sig?

I should just do it!!!

2011-09-19
22:22:29

Väska
Idag tyckte jag det var dags att inhandla en ny väska då min gamla nästan ramlar isär!!!

Tanken var att jag skulle köpa en svart, men när jag stod där på Gina så fick jag för mig att sätta lite färg på tillvaron och drog till med en röd.

Resultatet ser ni här:

Maja bag

Nu har jag även packat om alla grejor och får äntligen plats med min plånbok igen! Jag ser fram emot att gå till jobbet imorgon, men endast för att jag kommer se grymt snygg ut med min lilla röda side-kick ;)

Jag provade även en kjol som jag sett online, men "som tur var" var det fel storlek och jag orkade inte hämta en mindre. Men den skulle nog sitta riktigt snyggt alltså, så jag får se om jag tar en sväng dit igen senare i veckan...det beror på hur jag spenderar mina sista slantar. Nästa vecka är det ju iaf löning igen!

Dessutom behöver jag nya skor och en höstjacka...

Ha och ha och ha...varför ska det vara så roligt att köpa nya saker hela tiden?!? Tack och lov att det är såpass billigt på Gina och att jag för det mesta inte har tid att gå och shoppa! Dessutom är jag väl egentligen inget shopping-freak, utan köper när jag verkligen behöver nytt!


2011-09-17
21:15:28

What IS work?
Nu har jag inte bloggat på evigheter...men det känns som att jag heller inte varit online på evigheter! Jag har helt enkelt varit ute och rumlat ;) Alltså mest roliga saker!

Idag har jag iofs jobbat hela dagen. Hela 10 timmar var jag där. Puh! Det kändes verkligen oeffektivt för jag satt mest och väntade på att få nya arbetsuppgifter, men vi tjötade och hade det trevligt iaf! Och jag skulle få betalt så det ser jag fram emot!

Men nu är jag trött och ska bara slappa i soffan ett tag innan jag går till sängs! Jag kan behöva sova ut imorgon!

Det ser jag fram emot!


2011-09-17
21:03:00

Infatuated...
Jag tror jag är lite kär faktiskt =)

2011-09-10
20:32:44

Gina Tricot i Berlin!
Äntligen säger jag bara! Igår öppnade Gina Tricot sina dörrar i Berlin och in strömmade det folk!

Jag var inte en utav dem utan väntade en dag :P

Men den röda mattan låg kvar! Och det kändes precis som hemma när jag gick in där!

Fanns det något att köpa undrar ni säkert nu?!? OM det gjorde! Som vanligt hade jag kunnat köpa hela affären!

Detta blev det till slut iaf:

Anne knitted tunic mid grey Lisen knitted tunic black Doris shirt peacoat Silvia jeans black Emma leather belt cognac

Efteråt skämde jag bort mig med en Frappuccino, väldigt nöjd med dagens inköp!

Java Chip Frappuccino


2011-09-10
20:05:00

En oväntad upplevelse...
...idag bestämde jag mig för att ta mig en promenad till jobbet för att hämta upp min cykel och sedan fortsätta till Friedrichstrasse för lite shopping!

Promenaden i sig var helt underbar! Äntligen kan jag gå på min fot igen (även om min tå nu är svullen).

MEN...när jag kommer närmare cykeln ser jag att sadeln är skitig, men eftersom cykeln står parkerad under ett träd tror jag ju såklart att det är blad eller dylikt som ramlat ner medan det regnade...tyvärr var så inte fallet! Istället ser jag att någon spytt rakt över cykeln!

Hur lyckas man undrar jag? Kunde personen i fråga inte gått 1 meter till och spytt bredvid?!?

Så jag lät cykeln stå och får helt enkelt ta tag i problemet på måndag :(

Bläääääääääää !!!


2011-09-10
00:47:22

Älska Sushi !!!
Jag är verkligen kär i Sushi =)

Idag efter jobbet gick Dominik och jag och drack en öl på vårt stammisställe "Kiosken runt hörnet". Det var riktigt gött att bara sitta där och tjöta lite efter ännu en lång vecka. Vi upptäckte att det började regna, så jag skickade iväg ett mess till Jake och frågade om han kunde tänka sig att hämta upp mig. Vi hade bestämt oss för sushikväll!

Snäll som han är så gjorde han ju det och vi åkte till vårt favvo-sushi-ställe! Det var nog godare än någonsin denna gången! Ni märker kanske att jag är helt lyrisk än ;)

Jake fick såklart berätta allt om sin resa på USAs västkust och jag är/blev inte det minsta avundsjuk på vad han gjort dem senaste 3 veckorna...hmrpffff :P

Men som vanligt var det en sådan där chill och trevlig kväll som vi alltid har tillsammans!

Me like!


2011-09-10
00:26:00

Kattpiss
En kväll när jag skulle gå och lägga mig tyckte jag att det var lite fuktigt i sängen och när jag utforskade detta närmre stank det apa och jag fick genast för mig att kattskrället hade kissat i min säng.

Men eftersom jag alltid stänger min dörr så trodde jag inte på min teori utan försökte sova ändå.

Ja ni kan ju gissa hur lätt det var att sova i den stanken!?!?

Så när det fortfarande stank nästa dag blev jag fundersam och kom fram till att kattskrället ändå måste ha lyckats att smita in i mitt rum antingen medan jag varit i badrummet eller köket. Så det blev till att riva ut allt ur sängen och tvätta det!

Så i två nätter har jag nu sovit på soffan och det blir en tredje för mitt madrassöverdrag är fortfarande fuktigt och jag har ingen ork att bädda i vilket fall som helst!

God natt på er!


2011-09-09
11:00:00

Äventyret på tvättomaten
Igår var en av dem där dagarna som började sådär sjuuuuuukt jobbigt. Egentligen började det med att jag inte kunde sova (och jag sov några timmar på soffan ist).

När jag väl kom till jobbet satt jag mest och surade. Sedan tänkte jag att kaffe kunde hjälpa, men det var slut så då blev jag ännu mer sur...

...Men så kom min räddande ängel Berni och gav mig en latte och jag blev genast mycket gladare! Sedan flöt dagen på riktigt bra =)

På kvällen tänkte jag att jag mest bara skulle slappa och gå och lägga mig tidigt, men när Berni frågade om jag ville dricka en öl med honom medan han tvättade så kände jag att det var rätt.

Saken var då denna att han skulle tvätta på ett sådant där ställe med tvättomater!

Så vi stod först utanför en stund och drack och satt sedan därinne en stund.

Ja, så kan man också spendera en kväll!!!


2011-09-08
20:34:25

Ett litet steg...
...tog jag idag och pratade med min manager!

Ja, egentligen tog jag första initiativet på sommarfesten förra veckan, för att undvika att han hörde det från annat håll, men idag fick vi alltså pratat lite mer.

Han förstod ju såklart min frustration, jag tror vi allihop känner frustration, men sa även att det vore tråkigt om jag slutade! Så han gav mig ett erbjudande om en annan position i företaget.

Jag sa som sagt att jag inte vet vad jag vill då det inte bara är jobbet utan företagskulturen som är problemet och vi bestämde att vi ska pratas vid igen på måndag. Så nu har jag hela helgen att fundera, överlägga, utreda, diskutera, filosofiera mm över mitt beslut.

Visst hade det känts underbart att äntligen ha bestämt sig, men jag måste ändå hålla alla dörrar öppna. Han sade även att vi kan ta det som det kommer, ifall jag vill söka jobb utanför företaget och att jag i vilket fall som helst skulle slippa sortering och kategorisering!

Mina tankar är mest att jag fastnar ännu en gång och inte får gjort något åt mina idéer...men som sagt, jag har helgen att utreda min situation och det känns nu än en gång mycket bättre!


2011-09-05
21:59:23

Idéer!!!
Även om jag är trött och ofokuserad så har jag en massa idéer som poppar upp i mitt lilla trötta huvud! Detta känns såklart underbart! Jag önskar bara att jag tog tag i dem också, för jag tror att dem skulle funka =)

Jag skulle behöva en mentor tror jag, någon som kunde puscha på mig ut i egenföretagarlivet!

Nu ska jag googla lite bara för det!


2011-09-05
21:53:41

Trött och ofokuserad...
Jag känner mig konstant trött. Hur mycket jag än sover så sitter jag mest som i dvala!

Så när jag får mina skor och tån blivit bra igen så ska jag sätta igång med träningen igen. Jag kan inte ha det så här mer! Jag hatar att vara trött, hängig och ofokuserad dagarna i ända.

Bring it on Runtones =)


2011-09-04
22:07:45

Reebok Easytone
Dags att börja springa?!? Ja det verkar så!

Igår beställde jag mig ett par Runtone Ready, så någon dag under veckan kommer dem på posten =)

Jag ser verkligen fram emot detta! (Hoppas bara min tå tillåter mig att få använda dessa mästerverk inom en snar framtid!!!)

Reebook Easytone Runtune Ready Reebok Easytone Runtune Ready


2011-09-03
20:27:18

Sommarfest + Stukad tå + Klättring
Hej och hå...denna veckan har varit fullspäckad, precis som varje vecka! Det var gött att få en extra dag ledigt i måndags, men det tog evigheter att ta sig tillbaka till Berlin. Mina dagar hemma i Sverige var som vanligt helt underbara och jag ville inget hellre än att stanna kvar där, men det känns alltid lika skönt att komma tillbaka hit också.

I tisdags blev det lugn kväll med Breaking Bad tillsammans med Berni! Riktigt nice, man vill bara se nästa avsnitt varje gång det är slut.

I onsdags var det dags för hela 4 pers att lämna företaget...en av dessa var min student Lucas. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra utan honom, då han kan hela vårt system utan och innan. Men jag förstår att han inte vill fortsätta!

Då två killar från IT lämnade (ja såklart var det killar, vi har inga tjejer på IT sidan hos oss :P) så var vi ett litet gäng som gick ut och åt och drack lite öl för att säga adjö! Ja, jag var enda tjejen och enda personen utanför IT med för den delen. Trevligt hade vi iaf!

På torsdagen var det så dags för FP att ha sommarfest! Nu har vi inte haft något sedan i julas så det var på tiden att det hände något för det har kommit så mycket nytt folk till företaget att man inte har koll på någon. Det blev iaf så att dem hade hyrt en del av beach-baren som ligger intill kontoret. Där spelade vi beachvolleyboll, grillade och drack litervis med öl ;) Dessutom fick man pratat lite mer med alla, och om andra saker än jobb!

Otursfågel som jag är så var jag ju bara tvungen att stuka någonting. I vanliga fall brukar det vara en tumme eller ett finger, men det känner man knappt av (om jag räknar bort mitt brutna finger). Denna gången lyckades en kille trampa mig på lilltån när jag försökte blocka en boll. Behöver jag säga att han hade skor på sig och jag inte? Iaf, jag kände av det, men brydde mig inte om det utan fortsatte spela i sisådär en halvtimme till! Sedan gick jag till baren och bad om is och satte mig med foten högt och inlindat i bandage (i form av min tröja). Sedan fortsatte kvällen som vanligt!

När vi alla blev utkastade från beach-baren var vi ett gäng som inte ville slänga in handduken ännu, så vi fortsatte mot en klubb. Då dem ville ha inträde på 8 Euro och stället såg lite väl fancy ut så kände 4 av oss att vi ville göra något annat så vi försökte hitta en bar ist....men på väg dit hittade killarna en byggställning dem tyckte det var roligt att klättra i. Jag fortsatte och försökte hitta en kiosk att köpa öl i (vilket var omöjligt att hitta då vi var på den finaste gatan i stan - Friedrichstrasse). Jag återvände till klätterställningen och tog mig uppåt till dem andra. Där var utsikten "magnificent". Man såg ut över hela Berlin - en underbar kvällsvy!!! Vi stannade däruppe rätt länge innan vi bestämde oss för att det var dags att gå hem och nana. Men natten slutar inte här...av någon anledning fick en av killarna för sig att prova om nödutgången var öppen så att vi kunde ta hissen ner, vilket den också var! Men var hamnar vi när vi går in, om inte på ett kontor! Som tur var hade dem inget larm eller kameror vad vi såg. Så killarna började ställa stolar framför dörren och skriva små lappar till dem anställda. Jag stod passivt bredvid och skrattade! Ett riktigt äventyr!!!

Jag kom väl i säng vid halv 5 och skulle upp och jobba dagen efter...ni kan tänka er att jag var aningens seg! Vid 4-tiden satt jag och nästan somnade framför datorn så jag fick ta och dricka ungefär en liter kaffe och gå runt lite för att vakna till liv! Haha! Men foten satte stopp för längre streckor. Jag haltar runt som en gammel man!

Då vi alla var supertrötta trodde jag vi skulle gå hem och sova, men Berni och Dominik ville dricka en öl efter jobbet och jag är ju inte den som är den, utan jag hängde på. Det blev 3...sedan gav vi upp! Sedan hade Berni och jag filmkväll, men jag satt mest och sov! Jag brukar aldrig sova framför filmer så ni förstår att jag måste ha varit trött. (Ja Jenny, även hos dig sov jag - vad är det för fel på mig?!? Hahaha!)

Idag har jag varit en snabbis på banken och sedan satt jag i den underbara solen och njöt av en Frappe! Kan man må bättre? (Jo det hade ju underlättat om jag slapp halta runt, men ibland är livet rätt gött!)

En skön lördagskväll på er därute!


Ps. Då det gick rykten om mig på sommarfesten att jag hade planer på att lämna företaget blev jag tvungen att konfrontera min manager om det...jag ville ju inte att han skulle höra det från någon annan. Så vi pratade en stund om det hela och ska prata igen nästa vecka. Så nu är jag ytterligare ett steg närmare slutet! Mer om detta nästa vecka... Ds.