Close-Up: Anna

2010-10-30
20:56:38

Starbucks I've missed u sooo!

Igår kväll var jag så trött att det inte blev någon utgång med Muri...men det var nog bäst så för jag var då rakt inget vidare sällskap. Istället gick jag och la mig vid midnatt och sov ända tills halv 12 idag! Härligt!!!!

Vaknade upp till solsken och bestämde mig för att ta en promenad till närmaste shopping mall. Där spenderade jag ett antal timmar och trånade efter allt jag inte har råd att köpa :( Jag vill verkligen ha ett jobb med riktig lön snart!!! Men lite shopping blev det allt, bla örhängen, nagellack och en tröja på H&M. Me like!!!



Dessutom fick jag äntligen min efterlängtade Starbucks-latte! Som jag har väntat på att ta mig dit. Till detta åt jag världens mumsigaste choklad- och tryffelbakelse...jag är fortfarande proppmätt! Mumma var det! I ♥ Starbucks!

 


Nu sitter jag i min lägenhet och dricker en öl. Ska laga till lite mat och dricka ett glas rödvin! Sedan får vi se vad som händer ikväll. Vet inte vad folk har för sig, men kanske kan jag ta mig till någon bar och lära känna lite nytt folk. Vi får se vad kvällen har att erbjuda!

Schönes Wochenende Leute!


2010-10-29
21:30:18

What a day!!!
Sov skitdåligt inatt....jag som verkligen behövde sova :(

Dessutom fick jag imorse ett mail om att jag inte fick rummet jag var och tittade på i söndags. Så nu måste jag börja om igen. Det tar galet mycket tid och energi att leta efter någonstans att bo, och rummet jag tittade på hade varit sååå perfekt för mig. Men men, så är det! Kanske hittar jag något ännu bättre snart...

Så dagen har varit rätt trist! Har mest surat vid datorn på jobbet.

Nu lagar jag lite mat och har hällt upp ett glas rött vin! Ska troligtvis träffa Muri senare och gå ut och dricka en öl eller något...om jag orkar! Känner att jag måste få göra något roligt idag iaf.

Imorn ska jag ta mig en tur in till stan och kika på skor. Behöver ett par stövlar nu när det börjar bli lite kallare. Fick ju inte direkt med mig några skor när jag åkte hemifrån Sverige. Köper kanske ett par billiga träningsskor oxå. Fick erbjudande om att spela lite volleyboll, vilket jag ju absolut inte tackar nej till =)

Blir förhoppningsvis en latte på Starbucks oxå. Har faktiskt inte lyckats ta mig dit än...kors i taket! Längtar!!!

Ha en trevlig helg!
Kram

2010-10-28
21:22:32

Supertrött
Nu börjar bristen av sömn komma ikapp mig. Idag har jag gått runt som en zombie på jobbet, men jag kom allt igång lite mer på eftermiddagen iaf. Så nu blir det till att kika på det senaste avsnittet av HIMYM och sedan blir det John Blund!

Bristen på sömn gör mig inget. Det har absolut varit värt det! Det har blivit många trevliga kvällar på pubar/restauranger. Berlin har allt man kan önska sig! Dessutom känns det inte som en storstad där alla stressar runt, utan det mesta är chill, vilket är min stil. Ja, vi får väl se vad som händer med jobb och lägenhet. Kanske blir jag kvar här, eller så blir det någon annanstans. Ett minus är ju såklart att jag inte har mina underbara vänner Jenny och Camilla här, eller familjen. Saknar dem :( Men det är ju inte så långt hem. Med AirBerlin kan man ta sig tur och retur för under tusenlappen! Måste bara tjäna lite mer än 4000 i månaden för att kunna utnyttja detta :P

Ska ta reda på vad som gäller över jul nu också, så att jag kan boka biljetten hem. Vill ju inte missa jul med familjen!

Guten Nacht aus Berlin.

2010-10-27
23:50:25

Städat och fint!
Ikväll har jag städat lägenheten...Fy sjutton vad sketet golvet var :S Hoppas verkligen Dima blir glad när han kommer tillbaka, så som jag slet...haha!

Annars flyter jobbet på, det blir väldigt enformigt det jag gör, men snabb är jag! Det fick jag höra idag =)

Tror att det är dags att sova nu. Det har blivit lite dåligt med sömn på sistone, men det får det vara värt när man har trevliga kvällar med fölk!

Sov så gott!
Kram Anna

2010-10-17
21:19:01

Berlin, Tyskland

Här lever jag mitt nya liv! Har inte uppdaterat min blogg på två veckor och det har hänt en hel massa saker sedan dess. I fredags fick jag äntligen fixat Internet.

Så vad har hänt?

Jag fick min praktikplats och gav mig av cirka en vecka senare. Under en vecka bodde jag hos en fransk tjej, Murielle, som pluggade i Leipzig med mig. Det var riktigt trevligt, eftersom vi båda var nya i Berlin och kunde på så sätt utforska staden tillsammans. Vi fick även besök av en annan fransk tjej, Cecile, under förra helgen, så det blev party för hela slanten! Barhäng på fredagen och klubb på lördagen. Vi var helt slut på söndagen så vi sov ända tills klockan fyra.

På måndagen började så mitt jobb och jag fick direkt en massa att göra. Mitt jobb har under veckan varit att lägga in en massa information om diverse möbler i excelark. Det har varit långa och stressiga dagar. Jag spenderade mer än 10 timmar per dag på kontoret. Dessutom blev det inte mycket pratat med kollegorna. Dem har varit lite avvaktande med att prata med mig, men det börjar bli bättre. Kanske är dem osäkra på engelskan, eller så är dem bara allmänt tyska och jobbar istället för att umgås. Dem har nog fattat att jag pratar lite tyska iaf. Kontoret är placerat i en gammal industribyggnad. Det finns frukost, frukt, kaffe och gott att äta där så det är rena lyxen. Ska bli intressant att få veta vad nästa projekt blir, då detta projekt nu ska vara så gott som klart.

I onsdags kväll flyttade jag så till mitt egna ställe. Jag får låna Dimas lägenhet under en månad, tills hans syster kommer till stan och ska bo här i 6 veckor. Det känns gött att ha sitt eget, men ensamt. Har iofs inte varit ensam här än. Fick besök av en Australiensare som jag träffade på klubben Suicidal Circus förra lördagen. Han är ute och reser i Europa och jag erbjöd honom att bo hos mig under några dagar. Har varit riktigt trevligt!

I fredags var jag så trött efter en lång arbetsvecka att det blev en lugn kväll. Så igår bestämde vi oss för att gå all in. Vi åt god middag med färsk osttortellini och pesto och drack rödvin. Sedan kom Muri och vi drack en massa öl. När klockan var halv 3 tänkte vi ge oss ut, men insåg att vi var rätt trötta och att det skulle bli galet sent så vi skippade utgången. Vi får försöka komma ut lite tidigare nästa gång, men i Berlin går man som tidigast ut vid midnatt, men ofta runt 2-3 på natten.

Idag har varit ännu en lugn dag. Var ute på en promenad i det fina, men kalla vädret, åt god mat från Sri Lanka och har sedan latat mig i sängen. Jag kände dock att jag behövde vara lite duktig så jag har satt på en maskin med tvätt och sitter nu här med en kopp te och plitar ner lite info.

Jag hoppas jobbet blir lite roligare nästa vecka, annars kommer jag inte stanna så mycket längre än de tre månaderna jag planerat, men jag kanske hittar något annat istället. Berlin är en stad med många möjligheter, jag måste bara hitta vad jag vill göra!

Guten Nacht! Bis Später!
    

     


2010-10-03
16:06:33

En positiv vändning!
Nu mår jag mycket bättre!

Har fått svar om Tyskland och det blir att jag ger mig av dit någon gång under veckan som kommer, då jag börjar den 11:e Oktober. Måste bara hitta ett billigt boende för dessa tre månader. Det ska bli riktigt spännande!

Denna helgen fick jag äntligen träffa min mexikan och det har varit helt underbart! Vi har myst, myst och åter myst! Önskar att han kunde stannat längre, men nästan tre dagar får väl vara helt ok. Han kom i fredags kväll vid 23-tiden så vi tog oss en sväng till Olearys och drack en öl innan vi gick hem. På lördagen tog vi en långpromenad runt slussarna. Vi hade till och med turen att få se en slussning, så han var nöjd! Sedan gick vi in till stan och åt pizza innan vi gick hem igen. Vi hade funderingar på att gå ut på kvällen, men vi var rätt trötta så vi köpte godis och kollade på film istället. Mysigt värre! Idag blev det sovmorgon och sedan var jag och lämnade av honom på stationen. Så nu sitter jag här ensam igen...

Jag hoppas jag kan hitta ett rum eller en lägenhet snart, för i så fall kommer han nog och hälsar på mig i Berlin om två helger, eftersom han ändå ska till München. Hoppas hoppas!

Love