Close-Up: Anna

2011-03-30
22:46:08

Pusselmania!
Ojojoj...jag har helt fastnat i mitt pussel som jag köpte i fredags. Jag kände att det var dags att hitta på något annat än att sitta framför datorn hela kvällarna när jag kommer hem från jobbet. Jag sitter ju ändå framför datorn hela långa dagen.
Så nu kan jag inte slita mig...det är sååå fängslande!

Har iofs tittat en del på Sex and the City oxå, då jag fick låna säsong 5 och 6 av min flatmate!

Denna veckan har även mycket tid gått åt till att planera inför mitt party på fredag. Det är sjukt vad mycket man måste tänka på och handla när man inte har något hemma! Nu har jag iaf allt, jag måste bara baka imorgon och hoppas på det bästa!

Åh, jag måste ju bara säga att dagarna är underbara just nu...det vill säga i väderlek! Sol och runt 15 grader! Så vi har suttit ute och smaskat på vår lunch! Annars är det som vanligt mycket jobb...

Nej, tillbaka till mitt pussel :P

2011-03-28
21:57:24

Att baka i Tyskland!
Egentligen är det väl ingen skillnad kan man väl tycka...men idag spenderade jag en dryg halvtimme i affären bara för att hitta ingredienserna till kladdkaka! Åhh det var så längesedan jag åt det nu att det vattnas i munnen på mig bara jag tänker på det.

Jag fick iaf till slut fatt på allt! Måste bara hitta ströbröd till formen. Vad heter det på tyska? Jag stod där som ett frågetecken och kunde ju inte direkt fråga någon heller. Jag får kika på Netto imorgon...det finns ju iaf där i Sverige.

Annars ser även förpackningarna helt annorlunda ut här så det gjorde mig ännu mer förvirrad...men vem har sagt att allt ska vara lätt!
Nu är jag iaf redo att baka inför fredagens kalas =) Men tårtan får nog bestå av färdiggjord botten, hur mycket jag än skulle vilja baka allt från scratch! Mumsigt kommer det bli iaf! Det vet jag säkert :P

I <3 Kladdkaka!


2011-03-23
22:04:36

Brorsan i Berlin!

I onsdags kom så min brorsa för att hälsa på mig och få en välfötjänt semester! Vi gick och åt på en restaurang med mat ifrån Sri Lanka innan vi gick upp till mig och drack lite öl. Kvällen blev lugn då han hade rest hela dagen och kunde behöva lite sömn för helgens äventyr. Dessutom jobbade jag halva dagen på torsdagen.

Så han fick lite tid att strosa runt på torsdagsmorgonen innan han lyckades hitta till mitt kontor. Vi gick och åt lunch på White Trash Fastfood, där dem serverar hamburgare etc. Sedan tog vi oss in till Alexanderplatz där vi gick och kikade i en affär med stora kläder. Vi hittade 2 par skor, men fick lägga undan dem för att först fråga pappa om lov (hehe..det var ju ändå hans kort som betalde det mesta). Sedan gjorde vi vårt första besök på Starbucks...mums!

Efter detta begav vi oss i småregn mot Reichtag, men pga bombhot måste man anmäla besök senast en vecka innan så vi fick inte komma in (vilken miss av mig). Men vi fick iaf se utsidan vilket inte är så pjåkigt det heller =) Vi gick sedan runt lite i området och kom så fram till Brandenburger Tor! Sedan tyckte vi att det räckte med sightseeing för dagen och tog oss tillbaka hemåt, där vi köpte öl och satt och snackade och lyssnade på musik. Så trevligt så! Det blev sedan ett besök på den nu mycket omtalade Sage Club. Jag var ju bara tvungen att ta med mig brorsan dit, eftersom han är hårdrockare! Där mötte Jake och hans vänner upp, dem hade varit på en pub och firat St Patricks Day. En mycket trevlig kväll och ölen flödade!

På fredagen var jag så ledig för att vi skulle kunna få en massa sightseeing gjord. Vi var båda lite sega så när vi kom in till Friedrichstrasse började vi med ett Starbucksbesök innan vi såg Checkpoint Charlie och gick runt på museet. Sedan gick vi bort till området där en del av muren står kvar. På kvällen blev det middag ute och lite öl/snack/musik igen.

Lördag morgon begav vi oss till Oranienburg för ett besök på Koncentrationslägret Sachsenhausen. Där strosade vi runt i nästan 3 timmar med Audio Guides och tittade/lyssnade på allt! Det var väldigt intressant att se, men det kändes kusligt att gå runt där så många människor plågats och mist sina liv. Solen sken iaf som bäst denna dag så det var gött! Vi tog oss sedan tillbaka till Alexanderplatz där vi åt middag på en asiatisk restaurang och bestämde oss sedan för att lyxa till det med efterrätt på Starbucks! Sedan ytterligare en lugn kväll hemma med öl/snack/musik. Vi skulle ändå upp vid halv 6 på söndagmorgonen för att vara i tid till tåget.

Det var vad som hanns med och det var otroligt kul att ha besök av brorsan! ♥

Så här glada var vi att få träffas igen och dessutom att få hänga på Starbucks =)


2011-03-15
22:08:25

Imorgon...
...kommer min bror hit!

Åh vad roligt det ska bli att få besök! Det händer ju inte så ofta att jag får besök när jag är borta, och speciellt inte av brorsan. Han har ju inte varit på semester någonstans på åratal den stackaren så jag kan tänka mig att det blir spännande för honom.

Så nu har jag planerat in en massa saker att göra! Ja, eller planerat och planerat...jag gillar inte att planera för mycket, men vi har iaf saker att göra och kan välja hur vi vill lägga upp det utefter vad vi känner för. Det blir iaf Starbucksbesök, Sightseeing, en tur till koncentrationslägret Sachsenhausen och en hel del öldrickande. Så det kan ju inte bli mer än lyckat!

Herzlichen Willkommen mein Bruder <3

2011-03-13
22:16:19

Vårhelg!
Vilket underbart väder det har varit i helgen! Även om det inte har varit strålande solsken så har värmen legat på runt 10 grader. Hur gött som helst!

Igår (lördag) vaknade jag utvilad och bestämde mig för att ta en sväng ner till Alexanderplatz för ännu en Starbucks latte. Jag har tänkt att jag ska börja unna mig en i veckan från och med nu. Det har blivit alldeles för lite av den varan hittills. Jag tog med mig latten och satte mig på en parkbänk och bara njöt. Solen kikade fram mellan molnen och livet var bara härligt!

Så där satt jag i nästan en timme innan jag tog mig en sväng till shoppingcentret Alexa. Där inhandlade jag äntligen ett Clinique-puder. Vad jag har saknat det! Det tar inte lång tid att pudra på och lägger sig verkligen perfekt på huden! Sedan fortsatte jag in på H&M för att kika lite...det resulterade i att jag kom ut med ett aprikosfärgat linne, en ljusblå skjorta, ett par beige chinos och fyra små färgglada nagellack. Min vårshopping helt enkelt, men en välbehövlig sådan då min garderob behövde lite tillskott! Dessutom upptäckte jag när jag väl var hemma att hela kalaset endast gick på 600 kronor. Hur billigt var inte det för allt detta =)

På kvällen njöt jag av god mat, en öl och filmen Tangled. Jag är verkligen kär i Disneyfilmer!

Idag vaknade jag av kyrkklockorna vid klockan 10 och hade solen i ögonen! Jag gick upp och fick ett ryck och började städa hela lägenheten. Det var riktigt roligt! Sedan duschade jag och satte på en maskin tvätt innan jag gick ut för att ta en promenad. Jag gick runt bland alla utecaféer och tittade på folk och hamnade till slut vid Mauer Park där det var söndagsmarknad och en massa folk som satt och njöt av det härliga vädret. Där gick jag runt en stund och kikade lite efter en cykel, men jag kände att det inte kändes rätt att köpa någon där. Man vet ju inte om dem är stulna, så jag får leta någon annanstans istället. Jag vill i alla fall köpa en innan den 1 April, då vi flyttar till nya lokaler, så att jag kan cykla till jobbet.

Väl hemma ringde Muri och hon hade också varit i Mauer Park...typiskt! Men hon kom förbi en sväng så vi drack te och pratade lite. Det var ett tag sedan vi sågs nu. Tiden bara springer iväg!

Så både väder och humör har varit på topp denna helgen!
Nu längtar jag verkligen tills på onsdag kväll för då kommer min käre bror på besök i 4 dagar och vi ska hitta på en massa skoj tillsammans! ♥

2011-03-11
22:34:19

International Day of Awesomeness!

För ett tag sen signade jag upp för detta Event på Facebook och igår var så dagen A. Jag tror att bara av att tänka awesomeness så blev min dag det också! Jag vet inte, men jag hade en sådan där sprudlande glädje i kroppen hela dagen...utan att något speciellt hade hänt. Även om vårt program på jobbet var segare än någonsin och det tog 5 minuter att spara varenda liten sak jag ändrade på så satt jag där med ett leende på läpparna och med ett tålamod som hette duga. Vid fyratiden kom så programmet igång i riktigt takt igen och jag jobbade på i superspeed i ungefär en timme innan min manager kom och sa att vi inte fick jobba mer, då IT var tvugna att göra uppdateringar. Så jag fick för en gångs skull sluta tidigt.

Då tog jag tillfället i akt och gick iväg till frissan. För 100 spänn fick jag en rejäl genomkörare. Känns skönt att ha fått bort dem slitna topparna, men just nu är det lite ostyrigt :P Sedan sprang jag bort till Rossmann och köpte mig hårfärg. Frisören sa till mig att köpa något med mycket rött i då mitt hår sett grönaktigt ut på sistone. Så jag köpte mahogny.

Väl hemma fick jag till slut träffa vår nya flatmate Meagan. Hon har väl bott här i en vecka redan, men då hon jobbar kväll och jag börjar tidigt så har vi inte lyckats träffas ännu. Hon kommer ifrån Sydafrika och är verkligen en frisk fläkt som pratar och skrattar mycket. Härligt!

Ja, sedan färgade jag mitt hår och satte mig i sängen för att titta på ett avsnitt av CSI:NY och låta håret självtorka innan jag kunde se resultatet, men då ringde telefonen och Jake frågade hur spontan jag var...jag svarade att det berodde på hur lång tid det dröjde innan han var här och jag fick 10 minuter på mig. Snabbt som attan slängde jag på mig kläder och lite nytt smink och sprang ner. Jag hann alltså inte torka håret :P

Han hade med sig sin syster och Fredrik (en kille som jobbade med oss på FP Commerce tidigare, men som nu jobbar för Groupon. Han har en svensk mamma och tysk pappa). Vi åkte ner till Alexanderplatz där det finns en spelhall och där spelade vi Kinect i ungefär 2 timmar. Fasen vad roligt det var, men kass var jag...haha! Det var grymt roligt att se allas sköna moves!

När jag kom hem var så mitt hår torrt och såg riktigt bra ut. Jag är jättenöjd =)

Så ja, min dag var fylld av awesomeness igår och så borde det vara varje dag!
Dessutom älskar jag spontana utflykter och händelser!!!

Let the awesomeness continue and life will be legendary!


2011-03-06
19:55:51

Relaxsöndag!

Idag vaknade jag, med solen i ansiktet, redan vid 8 och kände mig utvilad! Jag somnade väl runt 23 igår, då orkade inte mina ögonlock hålla sig uppe längre. Haha! Skönt var det iaf att veta att jag inte hade några måsten under dagen.

Jag satt kvar i sängen och läste en stund innan jag åt frukost och tittade på ett avsnitt av CSI:NY. När klockan sedan var 12 bestämde jag mig för att ta mig en promenad i det underbart soliga vädret! Jag gick ner till Alexanderplatz, köpte mig en Starbucks latte och satte mig på en parkbänk. Tyvärr blåste det lite väl kallt så jag satt inte kvar så länge, men solen värmde riktigt bra i ansiktet iaf. Våren är på väg, det känns och jag älskar det!

Sedan tog jag mig en promenad utefter Unter den Linden innan jag gick norrut igen och köpte mig sushi och tulpaner på hemvägen.

Väl hemma satte jag på en film...Gnomeo & Juliet...en riktigt mysig tecknad film! Jag kände mig sedan lite frusen så jag tog mig ett bad, vilket var riktigt avslappnande och värmande.

Sådana här söndagar borde jag alltid ha! Nu har jag verkligen laddat på mitt energiförråd inför en ny arbetsvecka!

Soliga hälsningar från Berlin!

Min utsikt Min utsikt Min utsikt
Min utsikt från mitt fönster

Fernsehturm Fernsehturm Dagens Latte på en parkbänk vid Alexanderplatz
en solig dag!


2011-03-05
20:18:42

Vilken vecka...
Denna veckan har jag i stort sett bott på jobbet känns det som. Det har varit så galet mycket att göra att jag i torsdags gick hem med 5 övertidstimmar och tänkte att jag skulle få lite sovmorgon på fredagen och därmed korta ner veckan lite. Så blev det inte...

Visst, jag fick min sovmorgon, men sedan blev jag fast på eftermiddagen då det var kaos på hemsidan. Kom inte därifrån förrän klockan 23. Då gick Dominik och jag och åt en falafel och tog oss en öl! Välförtjänt kan jag säga :P

Martin (min manager) var så snäll och gick och köpte lite öl under kvällen för att få oss alla som stannade kvar på lite bättre humör...och öl tackar man ju inte nej till =)

Sedan hade jag lovat Jan att jobba lördag så att han äntligen kunde få en fri helg, han jobbar konstant den, så imorse var jag tillbaka på kontoret klockan 10 och kom inte därifrån förrän efter sju. Jag har ju inte direkt jobbat ihjäl mig idag, jag var totalt okoncentrerad, men det tar på krafterna att bara vara där.

Så nu blir det en lugn kväll...kommer nog somna tidigt och sova som en stock.

Söndag imorgon = inga måsten, bara slapp!!!

2011-03-02
22:01:33

Mitt mobila liv...
Ja, ibland kryper verkligheten inpå och då upptäcker man nya saker om sig själv. Häromdagen räknade jag ut att jag under de senaste 6 åren har bott i 6 olika städer (förutom min hemstad), rest jorden runt och pluggat 2 utbildningar. Hur sjukt är inte det egentligen!

Just nu känner jag att stabilitet är det jag behöver! Hur mycket jag än älskar att resa och träffa nya människor, så kan det ibland bli lite svårt att alltid bryta upp det man byggt upp under en kortare tid och sedan börja på ny kula. Tyvärr känner jag nu att jag blivit väldigt passiv i att möta nya människor. På något sätt har jag tappat en liten del av mig själv...den som jag är när jag är med mina riktiga vänner! Men jag finns allt här inombords, jag måste bara rannsaka mig själv och bestämma mig för vad jag vill i livet.

När jag igår fick veta att min underbaraste vän Jenny förlovat sig med sin pojkvän blev jag så glad att jag började gråta! Dem är ett sådant fint par! Så skulle jag också vilja ha det, men jag har alltid prioriterat bort kärleken för annat i livet. Självklart kommer det även för mig en dag och då kan jag se tillbaka på allt jag gjort under dessa åren.

♥ Grattis mina vänner! Låt kärlekens låga brinna i evighet! ♥