Close-Up: Anna

2010-09-29
13:29:56

Mår som jag förtjänar?
Har inte skrivit på evigheter nu!!

Idag är ingen trevlig dag...vaknade vid 8 och kunde inte ta mig upp ur sängen förrän närmare 9. Huvudet är tungt och kroppen öm. Har spenderat morgonen framför datorn, men vill bara gå och lägga mig. Jag vill ha tillbaka min energi som jag hade förra veckan.

Jag tror jag tappade min energi efter en tripp till Göteborg i helgen. Det blev ingen träff med Mr Mexico som tänkt. Han var tvungen att jobba, egenföretagare som han är, så jag blev såklart besviken, men förstår honom. Han sa själv att han önskade att han hade mer tid så att vi kunde ses och jag hörde på honom att han var innerligt ledsen för att det blev som det blev.

Så därför beslöt jag mig där och då för att åka till Götet. Där träffade jag min kära vän Karin, som jag inte sett på två år. Det var sååå underbart att ses igen. Vi lagade god mat, drack vin och pratade gamla minnen. Sedan drog vi in till en klubb som heter Dancing Dingo. Ett hak med Aussie-känsla, vilket passade oss båda perfekt då vi längtar tillbaka dit. Blev nog lite för mycket vin så det gick som det gick. Mådde inte direkt bra på söndagen om man säger så.

Igår var Jenny och jag äntligen på gymmet och körde lite lätt benträning. Det var gött att äntligen komma igång igen efter så lång tid, men idag får det alltså bli vila så jag blir frisk och kry snart igen.

Väntar fortfarande på svar ifrån Tyskland...har försökt att få tag på honom, men det verkar omöjligt. Jag vet att jag måste ligga på för att få detta, men han sa ju faktiskt att han skulle höra av sig.

Måste ligga i och söka jobb nu också, men hur orkar man det när man är sjuk?



2010-09-23
20:51:05

Joggingtur
Tog mig faktiskt en liten joggingtur mitt i långpromenaden. Sååå skönt! Jag brukar inte vara den som joggar, men jag kände verkligen för det och med Dolly Parton och Britney Spears i öronen gick det lätt. Jag känner att det är dags att komma i form igen. Nu har det gått alldeles för lång tid sedan jag tränade senast. Var nog i våras någon gång senast. Då var jag rätt duktig på att gå till Friskis och träna volleyboll, men sommaren har varit lugn med en del promenader. Jenny och jag har sagt att vi ska träna på Sportlife nu jättelänge, då hon fixade en gratisvecka åt mig, men så har hon varit sjuk och jag har känt mig hängig. Till slut har energin kommit tillbaka!

Jag vill ju gärna se lite snygg ut i helgen också :P Är nog lite sent påtänkt, men känner man sig vacker så blir man det också!


2010-09-23
18:40:02

Still waiting
Väntar fortfarande på mitt samtal från Tyskland...har han glömt mig eller? Tror nog att han är upptagen med jobb, men jag blir ju lite orolig. Får ta och ringa dit imorgon.

Idag var jag på Arbetsförmedlingen och skrev in mig på Trollhättans kontor, så på tisdag ska jag träffa min handläggare och se om det finns möjlighet till ersättning vid praktik utomlands. Hon som skrev in mig bara malde på så jag trodde aldrig jag skulle komma därifrån, men det var allt trevligt. Hon försökte ju verkligen få mig att känna mig välkommen! Sedan var jag hemma och lackade utemöblerna innan jag begav mig till Jenny, där vi istället för att göra hennes arbete (jag skulle vara där som bollplank), tittade på Dynastin och drack Starbuckskaffe med wienerbröd! Så mysigt så ;)

Jag har funderat lite fram och tillbaka på hur jag vill att min framtid ska se ut på jobbfronten och just nu känner jag att praktiken skulle vara jätterolig att få och efter det kanske jag kunde få ett Traineejobb. Blir det inte så tar jag nog steget och startar mina företag som jag nu tänkt på i flera månader. Blir jag fast på ett företag kanske jag aldrig förverkligar mina drömmar, men jag har ju egentligen hela livet på mig och borde ta det lite som det kommer. Jag tror att det bara kommer flyta på och lösa sig till det bästa till slut! Tänk bara att få ha sitt eget och köra sitt race! Vad stolt man skulle känna sig då att man verkligen vågade.

I helgen kommer troligtvis Mr Mexico hit. Jag hoppas verkligen det iaf för nu har vi inte setts på en månad och jag börjar bli lite pilsk :P Jag vill ju gärna lära känna honom lite bättre än bara över telefon och gillar inte när det går för lång tid mellan gångerna man ses. Detta händer konstant mig...jag träffar någon när jag ska ge mig av och sedan rinner det bara ut i sanden. Men sånt är väl livet! Är det rätt så funkar det väl till slut.

Nu ska jag nog ge mig ut på en riktig långpromenad! Känner mig lite rastlös och frustrerad så jag hoppas att det kan lätta mitt sinne med lite god musik och frisk luft. Jag kan ju inte sitta inne framför datorn hela dagarna/kvällarna!

Laters

2010-09-22
09:24:46

Oviss framtid: håller tummarna
Sitter och väntar på ett samtal från Tyskland. Jag hoppas få en praktikplats på ett företag som hjälper möbelföretag med deras marknadsföring online. Får jag detta blir det 3 månader i storstaden Berlin!!! Det ser förhoppningsvis bra ut på mitt CV inför senare jobb plus att jag får träna på min tyska...och dricka god öl.

Uppdaterar mer när jag vet mer!
Håll tummarna för mig!

2010-09-20
15:24:59

Familjefika

Kom för en stund sedan tillbaka hem från brorsan. Där fikade han, mamma och jag tillsammans! Det var så mysigt så! Mamma hade varit på bageri och köpt med goda bakelser och Erik bjöd på Starbuckskaffe. Kan inte bli bättre!

Jag älskar min familj ♥


2010-09-20
15:12:03

Ett kaotiskt Sverige!
Så var det färdigröstat och Alliansen får fortsatt förtroende, men denna gång med minoritetsregering. Att SD lyckades ta sig in i Riksdagen är katastrofalt! Sverige har aldrig tidigare varit så splittrat och det kommer att bli svårt för Reinfeldt att komma ur denna situation, där han lägger allt ansvar på MP som inte har samma ideologi som M.

Jag kan ta smällen att de röd-gröna inte lyckades övertala svenskarna att deras politik faktiskt är bäst, det finns en del vettiga argument i Alliansens politik också, men när det blir så splittrat mellan blocken och SD blir vågmästare förstår väl vem som helst att Sverige har problem. Sverige har förlorat sin svenskhet där välfärd och solidaritet läggs åt sidan för ett samhälle som tänker på pengar. Att försöka eftersträva en politik som den i USA förstår jag inte. Där finns enorma problem och argumentet att Sverige är mindre och därför skulle klara det håller inte. Klyftan mellan rika och fattiga ökar bara och dem som har det svårt kommer i kläm. Jag tycker fortfarande Alliansen sparkar på dem som ligger när dem kör sin "ta från de fattiga och ge till de rika"-politik. Det måste finnas bättre sätt att komma åt dem som utnyttjar systemet.

Mycket av valkampanjerna detta år har legat i att smutskasta varandra och engagera sig i liknande frågor istället för att visa skillnaderna mellan blocken och detta tror jag har förvirrat människor. Många har förtroende för Reinfeldt medan Sahlins förtroende har sviktat, men det är trots allt ideologierna som räknas. Själv röstade jag på Miljöpartiet då jag stödjer de röd-grönas politik, men känner att Sverige halkat efter i frågor som vi stått starka i för omvärlden, som tex miljön!

Ny väntar jag med spänning på vad som komma skall!

2010-09-19
11:12:38

Valdag

Idag är det dags att rösta! Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag vill lägga min röst och har nu bestämt mig. Jag tycker att det är allas rätt och skyldighet att gå och rösta, även om man inte håller med något parti. Då tycker jag att man ska rösta blankt och visa att det är dags för partierna att lägga manken till och förbättra sin politik. Jenny och jag ska gå och rösta tillsammans då vi har samma vallokal. Sedan ska vi titta på fotboll! Manchester United spelar mot Liverpool. Kanske får vi se Jennys pojkvän och hans bror i rutan då de är på plats på Old Trafford. Jag är inte alls avundsjuk eller så...hehe! Dags för ManU att bättra sig och visa vad dem går för!!!



Igår myste jag med min underbara vän Jenny. Först lagade vi jättegod spenatsoppa och sedan tog vi en promenad med hundarna, innan vi köpte lite choklad och tittade på film. Denna kväll tittade vi på The Joneses som handlar om vårt spenderarsamhälle...jag fattar inte att folk måste köpa allt som kommer i deras väg. Måste man verkligen ha det senaste ute på marknaden? Jag skulle hellre lägga pengarna på saker som utvecklar mina sinnen såsom resor. Vi är alla olika och har olika intressen, men nån måtta får det väl vara när man skuldsätter sig upp över öronen för att kunna mäta sig med andra. Lev livet istället och ta hand om dem omkring dig så får du det bästa av allt tillbaka: KÄRLEK! Sen kan du såklart unna dig ibland, det ska man alltid göra!

GÅ OCH RÖSTA ALLESAMMANS!!!


 


2010-09-18
13:29:37

Myskväll
Igår hade Jenny, Josefin och jag myskväll! Vi tittade på skräckfilm och åt morots- och gurkstavar med dipp. Mumsigt var det! Filmen, Deadline, var allt lite läskig...vi är alla tre skräckfilmsfantaster så det passade utmärkt, men vi satt allt där med varsin kudde framför ansiktet. Huvudrollen hade Brittany Murphy och detta var hennes sista film innan hon dog.

Josefin och jag bodde i samma område när vi var små och gick på samma skola, men vi umgicks aldrig. Det var jättetrevligt att träffa henne! Hon har tydligen gjort samma resa jorden runt som jag gjorde, fast åt andra hållet, så vi pratade lite om det och det fick mig att vilja åka tillbaka till alla fina platser jag varit på. Jag måste se till att komma iväg och resa snart igen. Hade jag haft pengar hade jag följt med mina underbara vänner Jenny och Camilla till New York i november...You know I want to!!!

Innan filmkvällen satt jag med mitt täcke i soffan och tittade klart på säsong 5 av The Hills. Helt sjukt bra! Nu vill jag se säsong 6, men det går inte att se på mtv:s hemsida, så jag får fixa det på nåt annat sätt.

Tack Jenny för en mysig kväll igår! ♥

2010-09-18
13:14:01

Brownie

I onsdags hjälpte Camilla mig att färga håret. Jag har under ett och ett halvt år haft blonda slingor, men kände att det var dags för förändring så nu är jag brunett igen! Dessutom klippte Katrin mig dagen innan och jag är supernöjd!

Tack för hjälpen tjejer!



2010-09-18
12:21:40

Dags att blogga

Nu har även jag bestämt mig för att blogga. Har tänkt på det ett bra tag, men inte riktigt känt att jag haft tid. Bloggen kommer att handla om allt möjligt som pågår i och runt mitt liv och händelser i samhället.

Välkomna att följa mitt liv!

Anna


2010-09-18
11:39:40

Välkommen till min nya blogg!