Close-Up: Anna

2011-07-29
19:07:11

My home, my prison...
...instängd känner jag mig, men ändå vill jag inte gå ut.

I 3 dagar har jag nu suttit instängd i mitt rum och knappt haft kontakt med världen utanför. Detta har såklart varit skönt, men det får mig att tänka på hur många jag egentligen känner här i stan. Om ingen undrar var jag är, vad är det då för några jag umgås med?

Idag har det regnat heeeeeela dagen och det är kallt. Jag har suttit framför datorn och tittat på Breaking Bad och druckit te. Hur ofta dricker man te mitt i sommaren? Det känns som hösten är här!

Ikväll kommer Cecile till Berlin med sin bror och hans flickvän och vi pratade om att kanske gå till en bar och dricka lite. Jag har absolut ingen lust till det just nu! Men jag tror att det skulle vara bra för mig att komma ut lite!

Än en gång sitter jag och tänker på vad Jenny och jag pratade om...hur lätt det är att fastna i dåliga tankar bara för att en sak är negativ. Mitt liv känns sjukt tråkigt just nu och jag har ingen lust att göra någonting. Men jag vet att om jag bara tog mig i kragen så skulle jag få upp mig själv på banan igen.

Imorn kanske...


2011-07-28
14:05:03

Jag spyr...
...andra dagen hemma från jobbet nu. Igår sa jag att jag spytt och skulle vara hemma. Jag har inte fysikt spytt, men jag mår illa bara av tanken att gå dit. Bläää!

Jag är definitivt nere i en svacka just nu. Tror seriöst att jag på måndag säger upp mig. Sedan måste jag jobba antingen 2 veckor eller en månad till, har inte riktigt koll på vilken uppsägningstid jag har. Men jag måste bort därifrån.

I måndags sa dem upp en av våra teamledare för att han ville gå tidigare från jobbet för att friskförklara sig hos läkaren. WTF! Han skulle egentligen inte ens jobbat! Det var väl inte hela grejen bakom det hela, men det känns så sjukt arrogant att göra så att jag inte längre vill vara del av den där skiten.

Nu ska jag vila några dagar och sedan till helgen blir det till att söka jobb på hög nivå! Dessutom ska jag på bröllop på lördag! Det ser jag sjukt mycket fram emot! Min härliga student Shabnam gifter sig med sin kärlek! Jag är sååå glad att hon bjudit in mig!

Så jag har allt saker att se fram emot! Jag är bara sjukt trött på jobbet...


2011-07-25
22:58:04

Fed up...
...åhhh vad jag är trött på allt idag.

Vissa dagar vill jag bara lägga mig ner på golvet och gråta, precis som man gjorde när man var liten. En sådan dag har jag haft idag. Det är måndag och jag är redan helt slut!

Igår talade jag med min käraste vän i över 3 timmar och vi sa det båda två, att ibland är livet sådär sjukt jobbigt och man vet inte vart man ska ta vägen. Så kände jag idag!

Så nu ska jag gå och lägga mig, dra täcket över huvudet och glömma världen utanför för ett tag. Förhoppningsvis vaknar jag upp till en vacker värld imorgon.

Det kan låta väldigt negativt det jag skriver, men just nu känner jag så...

...men efter regn kommer solsken heter det ju!

God natt!


2011-07-23
12:46:26

Hemska människor...
Sitter och läser om tragedin i Oslo/Utøya och känner mig illamående.

Hur kan folk så kallblodigt mörda människor på det sättet!

Mina tankar finns idag hos hela det norska folket och anhöriga till dem döda!

Ta hand om varandra!


2011-07-21
22:05:28

Breaking Bad!
Jag har en ny favvo-serie!!!!

Började kika på 2 avsnitt i tisdags och fortsatte idag så nu är jag fast. Breaking Bad heter serien och handlar om en kemilärare som får veta att han har cancer och då bestämmer sig för att börja koka meth.

Kan jag starkt rekommendera, om man gillar såna typer av serier!

Peace out...


Om ni vill veta mer kan ni gå in på IMDb och läsa. Där har serien fått hela 9,3 av 10, vilket är sjukt grymt!


2011-07-21
21:19:00

Lättad...
Ja, ÄNTLIGEN fick vi igår talat ut! Det tog bara typ 2 månader, men det är väl ok ?!?

Det blev först sushi, sedan bio och till slut pratade vi om vår situation...det satt långt inne! Men det var iaf skönt att vi fick träffas och vi hade riktigt trevligt...som vi alltid har!

Vi kom väl egentligen bara fram till att vi ska fortsätta träffas som innan och inte kasta oss in i något, vilket jag känner är helt ok med tanke på att jag nu inte vet vad jag vill efter att han betett sig som han gjort. Han fick iaf veta vilken egoist han har varit...så förhoppningsvis har han lärt sig något av detta.

Så nu är jag lättad!


2011-07-16
12:08:42

Lördag!
Lördagar är nog bland det bästa jag vet...speciellt när solen skiner som den gör idag!

Denna veckan har varit minst sagt hektisk. Jag har varit riktigt effektiv! Inte bara har jag jobbat riktigt efftektivt utan jag har även tagit mig ut från jobbet i tid för att hinna med diverse andra saker.

Då jag förra helgen jobbade på mitt CV och Denise skickade ut detta på måndagen så spenderade jag helt enkelt måndagen till att gå igenom diverse Case Studies. Det får verkligen hjärnan att jobba, vilket jag saknat på sista tiden. Jag fick även ett mail från stället jag ansökte på och blev erbjuden intervju under veckan. Onsdag eftermiddag bestämde jag då!

På tisdagskvällen åkte jag hem till Denise för att gå igenom lite intervjufrågor och chilla lite. Hon har ju redan gått igenom den intervjun en gång. Det var riktigte mysigt att bara sitta och prata lite så jag kände mig rätt lugn när jag gick därifrån.

Under natten sov jag väl inte så jättebra dock och vaknade helt seg, men jobb väntade. Jag satt iofs och försökte lösa en hel del Brain Teasers medan jag väntade på att vårt program sparade vad jag gjort. Alltså fick jag långsamt igång hjärnan igen. På eftermiddagen skyndade jag iväg för intervjun. Då var jag lille nervös! Men det gick faktiskt riktigt bra. Han utmanade mig verkligen med en massa kluriga frågor, men jag tyckte att jag svarade rätt bra på det mesta. Man kan ju inte vara proffs på sin första intervju direkt.

Så vi får se om jag får ett positivt eller negativt svar när vi hörs igen om en dryg vecka. Håll tummarna!!!

Efter intervjun kom Denise över och vi käkade mat och tittade på Sverige-Japan-matchen. Trist att vi förlorade, men jag tycker att vi har spelat riktigt bra och visat att vi kan och vill!

På torsdagen hade jag en Photo Shoot inbokad. Jag ska nämligen vara Möbel-Profis ansikte utåt på Facebook. Ja, ärligt talat finns jag redan där, men den bilden måste snarast bytas ut :P

Vi gjorde nämligen en fotografering för 2 veckor sedan, men då vi var utomhus och solen föll helt fel på mitt ansikte så blev inga bilder bra...dessutom blev dem oskarpa. Denna gången gjorde vi det hemma hos tjejen som fotograferade. Även här hade vi problem med ljuset. Hennes pojkvän fick hoppa in och hålla i lamporna för att ljuset skulle falla rätt. Efter 3 timmar hade vi iaf lyckats få ihop ett helt gäng med fina bilder i diverse olika outfits. Nu väntar bara redigering så får vi se vad resultat visar. Spännade ska det bli!

Efter fotograferingen kom 2 kollegor hem till mig och vi drack lite öl innan vi stack iväg till Sage Club. Åh vad längesedan det var jag var där. Jag kom på att det var nog när brorsan var här och hälsade på som jag var där senast. Det var iaf riktigt skoj och vi dansade till klockan halv 4. Då var det änna dags att ta sig hem och få lite sömn iaf.

3 timmars sömn blev det, men jag var inte så trött som jag trodde jag skulle vara. Väl på jobbet fick vi ett jätteprojekt som skulle vara klart klockan 2 så det var bara att sätta igång. Min manager, en av mina studenter och jag jobbade på som bara den och lyckades såklart att fixa allt i tid. Vi är så duktiga så! Haha!

Efter detta var eftermiddagen rätt chill och jag gjorde inte mer än nödvändigt. Jag började mer och mer falla in i dvala så när jag kom hem efter jobbet slöade jag bara och gick och la mig tidigt! Skönt kan jag lova!

Så idag är jag pigg och har mycket att göra! Jag ska först och främst Skypa med min kära Jenny, sedan ta mig till banken och ett besök på Starbucks för en frappe...det var allt för längesen jag drack en sådan. Sedan ska jag kolla på mobiltelefon. Dessutom måste jag hinna med att njuta lite av det soliga vädret! Ikväll blir det kanske Berghein (gayklubben). Ja Jenny, vi ska allt också gå dit...oroa dig inte :P

Just nu leker livet ganska bra faktiskt! Jag har förstått att min bergochdalbaneåkning är del av livet och jag tänker inte stanna nere på marken när jag vet att det är riktigt bra någonstans där uppe på toppen!

En härligt solig lördag önskar jag Er därute!


2011-07-11
21:49:00

Saker på g...
...ja nu händer det grejer här i Berlin!

Eftersom jag ännu inte uppdaterat er om vad jag gjort den senaste månaden så tänkte jag att jag skippar det ytterligare ett tag och tar senaste nytt ist.

På onsdag ska jag på jobbintervju! Huujaaa! Men vad spännande det ska bli!

Det är Denise som fått mig att skicka in mitt CV till hennes jobb för att försöka få tjänsten som assistent till "Head of Operations". Detta vore ju såklart ett drömjobb där jag får chansen att utvecklas en massa. Om nu inte jag passar för denna tjänst finns det mer än säkert andra roliga saker att göra där. Huvudsaken är att jag får använda just huvudet istället för att sitta som en död fisk på jobbet och stirra på en skärm dagarna i ända.

Iofs har jag de senaste 2 veckorna haft riktigt bra saker att göra på jobbet, men det ger mig inget...jag får inte direkt utvecklas!

Nu sitter jag alltså och läser Case Studies och funderar på vad för frågor jag kommer att få...det gäller ju att vara förberedd!

Så håll tummarna =)


2011-07-01
01:09:10

Uppdatering...
...trodde ni säkert att ni skulle få, men tyvärr så hinner jag inte med att blogga just nu och dessutom är jag för trött.

Men jag kan säga så att jag har mycket att blogga om, tex:

Semestern
Midsommar
Fat Freddy's Drop
The Umbilical Brothers
Stockholm

Ja, imorgon kväll bär det av till Svea Rikes Hufvudstad, där jag ska på släktkalas med båten till Åland.

Som sagt, mer när jag är åter i Berlin...nu har ni iaf några saker att se fram emot att läsa om!

Trevlig helg på er alla!