Close-Up: Anna

2011-01-26
21:28:01

Rock för hela slanten!

Sedan jag kom tillbaka till Berlin och fick flyttat ut har jag umgåtts en hel del med folket på jobbet. Det är verkligen jättekul att det äntligen händer efter 3 månader. Så nu trivs jag hur bra som helst här!

Jag har speciellt umgåtts med Jakob (Jake), en kille som jobbar på IT-avdelningen (nu låter det som att företaget är hur stort som helst, men dem är väl 5 pers däruppe). Vi tjötade och spelade Wii hela julfesten, men det är inte förrän nu som vi har börjat prata och sedan dess har vi hittat på en massa skoj tillsammans! Han är en hårdrockare (men inte allt för hårt utan alldeles lagom!) och eftersom jag oxå gillar sån musik så var vi ute på en rockklubb förra torsdagen. Vi drack öl, headbangade, stod längst fram när bandet spelade och var allmänt galna. Skitkul! Däremot var det liiiite segt dagen efter på jobbet. Vad som var roligt var att vi båda försov oss och lyckades komma samtidigt till jobbet. Haha! Jag trodde jag skulle bli halshuggen när jag kom 2,5 timme försent, men som tur var brydde sig ingen. I och för sig hade jag jobbat 3-4 timmar övertid redan den veckan så det var lugnt.

Iaf, på fredagskvällen var vi ett gäng från jobbet som gick till en bar och drack öl, spelade kicker och tjötade! Nice! Vi bestämde bland annat att vi ska gå och se The Hoff i Februari! När vi sedan skulle gå fanns det en nota på 25 Euro som folk inte hade betalat...men vi hade iaf betalat vår del, så aldrig att vi skulle betala det! (Och nu har jag fått veta att man heller inte måste det!) Så nu kan vi aldrig mer gå tillbaka till den baren..hehe! Efter det stack vi till en bar som sålde absint och diverse andra drycker. Jake och jag var dem enda som vågade oss på en shot 85% absint, men det var inte alls så farligt som jag trodde det skulle vara. Efter det gick vi och åt lite innan vi vid 5-tiden gick till en klubb för att dansa loss lite. Jag kom inte hem förrän vid 7 och på lördagen var jag totalt död. Det fick bli film-i-sängen-dag! Dessutom hade jag nästan nackspärr av allt headbangande under torsdagen...hahahaha!

I söndags hämtade Jake upp mig och vi åkte till hans kompis där vi tittade på film. Två riktigt konstiga filmer blev det, men det var nice för han hade projektor, så det blev biokänsla!

Ja, sedan var det jobb igen i måndags...lite segt, men helt ok. Tyvärr fastnade jag i mitt gamla jobb igen, men så kommer det nog bli. Så länge jag inte behöver göra det konstant hela tiden så är jag nöjd! Min hemsideuppdatering förra veckan blev jag iaf jättenöjd med =)

Igår bestämde Jake och jag att vi skulle ha YouTube och filmkväll, då vi nu under 2 veckor suttit och skickat en massa klipp till varandra. Ja, jag har nästan dött av skratt av vissa grejer (men det skrev jag väl i förra inlägget)! Vi köpte med oss sushi och öl och snaskade på det samtidigt som vi lyssnade på musik och YouTubade! Sedan tittade vi på Scott Pilgrim...asså det var nog den roligaste filmen jag sett på länge. Starkt rekommenderad!!!!

Som ni märker har det varit mycket Jake och jag, men det är för att vi har så roligt tillsammans! Det lär bli mer av det! Han är grymt roligt!

Ikväll är jag dock helt slut eftersom jag inte kom i säng förrän vid tre igår natt och så var det jobb idag igen, men jag var riktigt effektiv på jobbet. Måste vara att jag skrattade så mycket igår. Allt går så mycket bättre när man är glad!

Så jag skickar ut lite extra glädje till Er därute!


2011-01-19
23:33:06

You-Tube-dag!

Jag vet inte hur många klipp jag sett idag, men det började med att jag på jobbet fick ett klipp om en brittisk kille som försökte sig på uttryck så som "Far, får får får? Nej, får får lamm". Jag skrattade så jag grät...och detta skulle vara så diskret som möjligt, men dem måste trott jag var knäpp när jag fnissade så! När jag sedan kom hem så fortsatte det bara, jag har sett allt från tyska reklamfilmer med Peter Stormare (se Volkswagen) till klassiker som Robert Gustavssons filtrering av öl (se Spendrups) mm.

Så idag har jag ökat på mitt liv med x antal år =)

A good day indeed!


2011-01-17
23:24:54

No more data entry!

Idag började dagen med serverfel på jobbet, vilket gjorde att vi alla satt och tjötade och tog det lugnt innan det var fixat. Sedan fick jag helt plötsligt ett ryck och lyckades göra färdigt min sista uppgift i excelfilerna och kunde på så sätt få påbörja mitt helt nya uppdrag. Då var klockan halv 6 och introduktionen tog sin lilla tid, plus att jag ville testa vad vi gått igenom medan det fortfarande var friskt i minnet. Detta ledde till att jag klockan 8 fortfarande satt vid min dator. Måste dock säga att jag var extremt stolt när jag hade uppdaterat min första kategori!

Ja, mitt nya uppdrag är att uppdatera hemsidan. Jag ska göra nya kategorier och ladda upp bilder till dessa. Det låter kanske tråkig, men jag måste säga att det var riktigt skoj! Då jag är den som kanske bäst känner till alla nya produkter vi lagt in de senaste 3 månaderna så passar jag perfekt för uppdraget. Nu får jag äntligen se mina små underverk där på hemsidan :P

Det var allt för idag!
Over and out...


2011-01-16
00:15:46

♥ mitt nya rum!

Idag packade jag mina väskor och begav mig på en något ansträngande resa till mitt nya hem. Visst, det ligger bara två kvarter från det gamla, men med en förkylning i kroppen kändes det som flera mil. Dessutom fick jag gå två gånger då jag samlat på mig en hel del de senaste tre månaderna. Jag vet inte riktigt hur jag lyckats med det, men men.

Iaf, efter att jag lyckats fått upp min sista väska till fjärde våningen (utan hiss såklart, det är ju Tyskland) så fixade jag iordning det mest väsentliga = bäddade sängen, tände ett ljus, satte ihop min IKEA-lampa och startade datorn så Internet kom igång. Ja, kläderna får jag handskas med imorgon.

Sedan frågade min "hyresvärd" mig om jag ville äta med honom då han tänkte prova ett nytt recept med Quinoa mm, så jag tackade ju såklart ja till att få maten serverad =) Jag gick och inhandlade lite varor på Netto som ligger precis nedanför vår lägenhet, och kom tillbaka med den sista ingrediensen...ingefära! Sedan var vår Quinoa, zucchini, morot, chilli och ingefärsgryta färdig. Riktigt gott och spicy!

Efter maten tog jag mig en snabbdusch och har sedan suttit i sängen och njutit av te, salta bretzels och kollat på film. Hur mysigt som helst!

Nu ska jag sova i hundra år...eller iaf tills jag vaknar utvilad, det känns som att jag kan sova i evigheter. Imorgon är det ju ändå Söndag=slappardag!

Godnatt!


2011-01-13
21:37:01

I Sverige är man blond...
...ja, TRE gånger har jag fått den kommentaren denna veckan. WTH? Är detta en hint att jag borde bli blond? Visst gillade jag mina blonda slingor, men jag är ju egentligen brunett :P Det är sjukt att folk fortfarande tror på den myten!

Istället tror dem att jag är holländare, vilket jag kan förstå då vi har en ganska lik dialekt när vi prata "utrikiska". Men nu är jag svensk, och stolt över det, så jag fortsätter gärna förklara att det finns fler brunetter än blondiner därhemma, men att det bruna håret såklart är ljusare än i vissa andra delar av världen.

Nog om det, nu ska jag berätta om mitt sista test inför jobbet. Det gick käpprätt åt helvete, milt sagt :P Jag svarade på 4 övningar av 12 och fick 1 rätt. Haha! Jag skrattar åt det ännu! Vilket är det enda rätta. Jag hade ingen som helst aning om vad jag höll på med. Jag förstod inte logiken i det överhuvudtaget. Ändå kikade jag lite på andra logiska test på jobbet idag och dem hade jag inga problem att förstå så jag vet inte vad det var för fel på detta. Så jag kan nog glömma att få en intervju, men nu har jag iaf provat på det hela och kan fortsätta söka jobb.

Dessutom har jag blivit värre...jag hostar och snorar och det känns som en elefant har valt att kampera i mitt huvud. Jag längtar tills på söndag när jag kan sova ut i mitt eget rum och då jag bara kan slappa hela dagen, men innan dess ska jag jobba en dag till och sedan flytta alla mina saker på lördag. Dima har iaf erbjudit sig att hjälpa mig =)

Krya på mig säger jag bara :P

2011-01-11
20:10:15

Nu händer det grejer!
På lördag ska jag flytta =) Jag hittade ett rum i en jättemysig lägenhet inte alls långt ifrån där jag bor nu och därför också nära jobbet. Så nu ska jag bo med en 40-årig britt och en jamaikansk/kanadensisk tjej. Det kommer nog att bli alldeles utmärkt då vi alla tre är vegetarianer! Mer om mitt rum när jag flyttat in. Anledningen till att jag flyttar är att jag absolut inte kan fortsätta bo med mitt ex som nu kommit tillbaka från Barcelona. Dels röker han inomhus, dels röker han marijuana och dels så är vi inte alls ämnade för varandra. Men men, jag har överlevt dessa 2 veckor och kan se det som ett avslut på det vi aldrig avslutade i Leipzig.

Dessutom fick jag äntligen tummen ur och fråga om högre lön så jag fick upp den med hela 50%! Inte för att detta är speciellt mycket då jag fortfarande bara kommer att få totalt 600 Euro, men ändå! Det känns skönt! Får jag det där stipendiet så blir det ännu bättre. Idag sa även min manager att jag senare i veckan ska få flytta upp till honom och få helt nya uppgifter. Gissa om jag blev glad och lättad att jag slipper detta eviga data-skrivande. Efter 3 månader känner jag mig tom i bollen.

Appropå tom i bollen...igår satte jag mig på ett café (samma som jag sitter på nu) för att lösa ett av tre test som jag måste genomföra för ett trainee program som jag sökt i Norge. Iaf, det första handlade om logiskt tänkande och jag tänkte att detta brukar jag vara bra på när det gäller IQ-test, men oj vad fel jag hade. Jag satt med övningsuppgiften i över en timme och fattade NADA, så jag avslutade utan att genomföra testet :S Så idag tacklade jag de två andra och det var lite bättre. Där skulle man svara på frågor utefter information som framgick i olika texter, det ena med bara text och det andra med siffror. Jag försökte stressa ner så mycket jag bara kunde så jag kunde lösa uppgifterna i lugn och ro under de 12 minuter man hade på sig, men jag är ju världens saktfärdigaste person så i slutet blev jag stressad iaf. På resultaten hade jag dock nästan alla rätt av de frågor jag besvarat så helt lost är jag inte :P Imorgon ska jag försöka mig på det första testet igen och sedan får jag hålla tummarna att de kanske gillar mig ändå!

Nu ska jag gå "hem" och bara vila. Jag känner mig inte direkt 100% idag. Vaknade med ont i halsen och tror faktiskt att jag har feber, så det får bli te och clementiner och sedan sova av. Har som alltid ingen tid till att bli sjuk! Men vem har egentligen det?

2011-01-07
23:09:06

2011 och tillbaka i Berlin!

Är nu tillbaka i Berlin efter ca 10 dagar i underbara Sverige. Ja, jag ville faktiskt inte lämna lilla Trollhättan den här gången, men jag gillar ju såklart Berlin också.

Nu kamperar jag med Dima, mitt ex, vilket går sådär bra. Jag börjar redan klättra på väggarna och känner att det är dags att hitta någon annanstans att bo. Så det får bli boendeletande för hela slanten denna helgen.

Tillbaka till Sverige. Jag hade fullt upp hela tiden jag var hemma och flängde runt för att träffa alla och tycker att jag lyckades riktigt bra! Jag kom hem utan förseningar den 23:e och då firade mamma, brorsan och jag jul så som vi alltid gör. Sedan sov jag hos mamma och vi åt frukost tillsammans på julafton innan brorsan och jag åkte ut till stugan och firande jul med pappa & garnet och ena kusinfamiljen. Det var väldigt lugnt och trevligt! På juldagen bar det sedan hemåt igen för fest med gänget. Och vilken fest det blev...vi körde Berlin style och festade tills 5 på morgonen.

Sedan fördrev jag dagarna innan nyår med kalkonmiddag hos kusinerna i Göteborg, jag hängde med brorsan och Jenny och jag klämde till och med in en fika med Emma som jag inte träffat på över ett år. På nyårsafton lagade Amelie 3-rätters middag hemma hos mig. Det var dem gamla goa paren och jag, den ständiga singeln. Det gör mig absolut inget, för det är ju så det alltid har varit och vi har det ju alltid så roligt ihop! Men det är klart att det känns som att det är dags för mig att också få ha någon vid min sida på tolvslaget. Nästa gång kanske?

Brorsan och jag körde den 2:e upp till mormor för att fira hennes 83-årsdag. Hon börjar bli gammal min mormor. Hon är så söt när hon försöker förklara saker, men det blir lite tjatigt i längden när man hört det 1000 gånger innan. Dessutom ändras historierna lite varje gång. Men jag måste säga att hon är en pigg 83-åring ändå!

Ja, som ni ser hann jag med riktigt mycket hemma och detta året har börjat tufft så det är bara att hänga med i svängarna så tror jag nog 2011 kan bli ett sjusärdeles år =)

Allt det bästa till er därute!
Kram Anna